Боротьба з корупцією по-тернопільськи: 26 адміністративних та 28 кримінальних порушень

Боротьба з корупцією по-тернопільськи: 26 адміністративних та 28 кримінальних порушень

03.12.14 10:22 0 735
Оперативники управління боротьби з економічною злочинністю звітують: за останніх десять місяців задокументовано 26 фактів порушення вимог Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції», а до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 28 повідомлень про відкриття кримінальних проваджень за фактами вимагання та отримання неправомірної вигоди.

Прикро, що трагічні події, які переживає Україна, не змінюють тих, хто має доступ до влади та грошей. Як свідчать дані, задокументовані співробітниками обласного управління БЕЗ, з числа адміністративних порушень більше половини, а точніше 61.5 відсотка, становлять порушення вимог фінансового контролю (стаття 172-6 КУпАП). Решту стосуються порушень щодо отримання дарунка (стаття 172-5 КУпАП) та конфлікту інтересів(стаття 172-7КУпАП). Загалом до адміністративної відповідальності притягнено 24 особи. Мораль з цього випливає одна: наші чиновники й далі рвуться до влади не заради відповідальності, а щоб покращити статки.

Серед тих, хто поповнив список осіб, котрі нестимуть кримінальну відповідальність за корупційні діяння, - сільський голова одного з населених пунктів Тернопільського району. Слуга народу заробляв на тому, що належить громаді. Дві тисячі гривень поклав до власної кишені за дозвіл на вивезення піщано-гравійної суміші з території сільради. Зловмисника притягнено до відповідальності. Кримінальне провадження, порушене за фактом незаконного вимагання та отримання неправомірної вигоди, розслідувано та скеровано до суду.

Як повідомив начальник обласного управління боротьби з економічною злочинністю Василь Мокрицький, упродовж десяти місяців до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 28 повідомлень про відкриття кримінальних проваджень за фактами вимагання та отримання неправомірної вигоди. Загальна сума встановлених хабарів становить майже півмільйона гривень. До кримінальної відповідальності притягнено 23 особи.

Чи вдасться нашому суспільству коли-небудь побороти корупцію та хабарництво – питання відкрите. Тому кожен з нас має стати сподвижником боротьби з цим ганебним явищем, аби не дати остаточно суспільному організму розростися злоякісною пухлиною.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Боротьба за парк ...

КОМЕНТАРІ