В Чернівецькій області рятувальники провели профілактичний захід в ліцеї-інтернаті

В Чернівецькій області рятувальники провели профілактичний захід в ліцеї-інтернаті

04.12.14 20:18 0 688
Співробітники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області протягом всього року проводять активну роз’яснювальну роботу, метою якої є навчання правил безпеки та користування первинними засобами пожежогасіння освітян. Дані заходи здійснюються для того, щоб у випадку виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події в навчальному закладі, вчителі зуміли правильно оцінити обстановку та змогли організувати дії дітей. Так, 2 грудня працівники Управління та Державного пожежно-рятувального загону № 1 провели такий профілактичний захід з педагогами та обслуговуючим персоналом ліцею-інтернату для обдарованих дітей, який знаходиться у Чернівцях по вул. Винниченка.

На початку зустрічі, рятувальники нагадали присутнім про важливість проведення постійної роз’яснювальної роботи із дітьми в ході навчального процесу та показу на власному прикладі важливості дотримання правил безпеки. Також, освітянам повідомили, що у випадку виникнення пожежі в навчальному закладі, потрібно вміти користуватися первинними засобами пожежогасіння. Це дуже важливо, оскільки з їх допомогою можна ліквідувати пожежу, якщо виявити її на початковій стадії горіння. Для цього, рятувальники продемонстрували як користуватися вогнегасником. Після цього, всі педагоги-вихователі змогли на практиці закріпити набуті знання.

Оскільки ліцей-інтернат знаходиться неподалік від озера, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області закцентували увагу освітян на важливості нагадування дітям правил безпеки щодо поведінки на воді взимку.

«Дуже важливо, щоб роз’яснювальна робота проводилися не тільки із дітьми, а й з вчителями. Вони несуть відповідальність за учнів під час навчального процесу, тому їм потрібно знати як поводитись у випадку виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події» – зазначила Марина Семанюк, директор ліцею-інтернату.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку відбувся ...

КОМЕНТАРІ