Правове виховання підлітків провели волинські міліціонери

Правове виховання підлітків провели волинські міліціонери

04.12.14 16:37 0 587
Камінь-каширські правоохоронці у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» та «Всеукраїнського тижня права» провели профілактичну бесіду з учнями 9-11 класів із питань попередження і подолання насильства в сім'ї, їхні права та обов'язки, а також відзначили основи правової поведінки школярів.

На початку лекції старший оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей райвідділу міліції Олександр Сучков наголосив учням про те, що дуже важливо знати свої права:

- Усі ми – різні, але рівні у своїх правах. Кожна дитина становить надзвичайну цінність не лише для своїх батьків, а й для всього світу, саме тому, що вона унікальна й другої такої немає і не буде! Ви маєте право на життя, піклування і турботу, на достатнє харчування та дах над головою. Ви маєте право на розваги та освіту, на медичну допомогу. Ви маєте право висловлювати свою точку зору, але вона не повинна ображати інших людей. Пам'ятайте: ніхто не може вас ображати, бити, жорстоко і несправедливо поводитись із вами, примушувати працювати або вчиняти правопорушення. Якщо ви стали жертвою подібного поводження, можете звернутися за допомогою до міліціонерів.

Значну увагу під час зустрічі правоохоронці приділили питанням попередження і подолання насильства в сім'ї.

- На жаль, такі явища в родинах – нерідкість, хоча дільничні інспектори міліції постійно намагаються попередити їх, - наголосив дільничний інспектор міліції Сергій Коширець. – Усі сімейні дебошири перебувають на обліку в міліції, із ними постійно проводяться профілактичні бесіди. Більше того – особи, які вчинили насильство в сім'ї, несуть адміністративну, цивільну та кримінальну відповідальність. Проте законодавство з питань попередження сімейного насильства стане ефективним інструментом захисту від насильства в родині лише за умови плідної співпраці громадських організацій та органів влади і місцевого самоврядування, а також активної протидії кожного з нас цьому принизливому для людської гідності явищу.

Першим кроком до подолання проблеми насильства в родині має стати її усвідомлення як суспільством в цілому, так і кожним окремим громадянином. Кожен має сказати "Ні!" насильству у власній родині.

Насамкінець правоохоронці зауважили, що лише спільні зусилля органів внутрішніх справ, батьків та соціальних служб зможуть привести до позитивного результату та стати на заваді вчиненню злочинів та правопорушень як дітьми, так і відносно них.

– Немає рецепту на всі випадки життя, тому що життєві ситуації можуть бути різними. Ви ж усі повинні чітко усвідомлювати, що, один раз оступившись, ви можете назавжди поставити хрест на своїх мріях, а подекуди і на своєму майбутньому.

Камінь-Каширський РВ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: в жовтні ...
Наступна новина: Житомирщина та інші області ...

КОМЕНТАРІ