На хабарі "погорів" землевпорядник із Волині

На хабарі "погорів" землевпорядник із Волині

04.12.14 15:17 0 565
Посадовець вимагав та отримав більше 120 тисяч гривень за сприяння у виділенні земельних ділянок під індивідуальне будівництво.

Протиправну діяльність спеціаліста-землевпорядника Піддубцівської сільської ради Ківерцівського району викрили працівники управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України у Волинській області.

– У рамках кримінального провадження, розпочатого за статтею 368 Кримінального кодексу України, правоохоронці провели комплекс заходів щодо документування вимагання та отримання неправомірної вигоди 25-річним державного службовця, – розповів начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига. – Посадовець «оцінив» сприяння у виділенні 30-річний жительці обласного центру земельної ділянки під індивідуальне будівництво на території сільської ради у майже 85 тисяч гривень. У вересні жінка передала «помічнику» завдаток – 8500 гривень, а на початку грудня – решту коштів у сумі 76 тисяч гривень. Під час отримання неправомірної вигоди землевпорядника затримали.

Окрім того, у ході проведення оперативних заходів за вказаним кримінальним провадженням встановлено додатковий епізод протиправної діяльності держслужбовця. Спритник знову ж таки за сприяння у виділенні земельної ділянки під індивідуальне будівництво вимагав і отримав від 29-річного жителя Ківерцівського району 38 тисяч гривень.

Тепер зловмиснику доведеться відповідати перед законом за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування, в ході якого міліціонери перевірять причетність посадовця до вчинення аналогічних злочинів.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові на Різдвяному ...
Наступна новина: На Тернопіллі рятувальники ...

КОМЕНТАРІ