Волинська "Свобода" закликає прокуратуру розслідувати факти порушення майнових прав громадян

Волинська "Свобода" закликає прокуратуру розслідувати факти порушення майнових прав громадян

04.12.14 18:27 0 721
Депутат Волинської облради від ВО "Свобода" Микола Давидюк надіслав депутатське звернення на ім'я прокурора Волинської області Вадима Максимова, в якому просить скасувати рішення Волинської обласної ради "Про затвердження переліку об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які пропонуються приватизувати у 2014–2015 роках" від 21.11.2014, дати правову оцінку діям/бездіяльності посадових осіб Волинської облради, окремих депутатів облради, які призвели до конфліктної ситуації щодо вказаного рішення обласної ради, вжити заходів прокурорського реагування з метою захисту законних прав та інтересів орендарів приміщень, зокрема видавництв і об'єднань громадян – творчих спілок.

21 листопада 2014 року сесія Волинської обласної ради проголосувала проєкт рішення "Про затвердження переліку об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які пропонують приватизувати 2014–2015 років". Це рішення було ухвалено з повторної спроби та з грубими порушеннями Регламенту обласної ради і чинного законодавства України.

Зокрема, Волинська обласна рада порушила Закон України 2274-6 "Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформацій, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок" від 20.05.2010, який забороняє відчужувати приміщення, в яких перебувають редакції ЗМІ, друкарні, видавництва, книгарні, підприємства книгорозповсюдження, засновниками яких є органи державної влади, місцевого самоврядування, об'єднання громадян, державні науково-дослідні установи, навчальні заклади, трудові колективи, а також творчі спілки.

Окрім того, таке рішення обласної ради порушує Закон України 2171-12 "Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)" від 06.03.1992, у якому йдеться про те, що об'єктами малої приватизації не можуть бути будівлі (споруди, приміщення) або їх окремі частини, які становлять національну, культурну та історичну цінність і перебувають під охороною держави, захисні споруди, цивільного захисту та будівлі (споруди, приміщення) або їх окремі частини, де розміщуються бібліотеки, книгарні та державні видавництва, заклади охорони здоров'я системи екстреної медичної допомоги.

Окрім того, цей закон забороняє приватизацію приміщень, які становлять національну, культурну та історичну цінність і перебувають під охороною держави. В той же час вказане приміщення на вул. Лесі Українки, 9 у Луцьку є пам'яткою архітектури.

Ухвалення рішення "Про затвердження переліку об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які пропонуються приватизувати у 2014–2015 роках" від 21.11.2014 відбулося з порушенням регламенту Волинської обласної ради, зокрема в частині достовірності підрахунку голосів депутатів, які його підтримали. А таких насправді виявилося менше, аніж 41 (як було показано на екрані системи для голосування), чого не достатньо для того, аби рішення вважалося прийнятим.

Зазначені порушення чинного законодавства України та окремих нормативно-правових актів фактично відразу ж стали підставою для численних звернень до депутатів Волинської обласної ради від ВО "Свобода", та керівництва обласної ради, представників маневицької та луцької громад, видавництв та творчих спілок, чиї інтереси невиправдано порушує прийняте в такий спосіб рішення "Про затвердження переліку об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які пропонуються приватизувати у 2014–2015 роках". У зв'язку з цим Микола Давидюк просить прокуратуру вжити відповідних заходів реагування і відновити законність.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирщина: жителів ...

КОМЕНТАРІ