У Волинській області працівники ПАТ "Електротермометрія" просять врятувати підприємство від знищення

У Волинській області працівники ПАТ "Електротермометрія" просять врятувати підприємство від знищення

04.12.14 14:29 0 880
Працівники луцького високотехнологічного підприємства "ПАТ "Електротермометрія" просять утрутитись у конфліктну ситуацію, що виникла на підприємстві, і врятувати його від знищення.

Працівники підприємства 2 грудня 2014 року на зборах трудового колективу висловили свої претензії директору і власнику підприємства Юрію Малихіну, але розуміння проблем не знайшли. Вони звернулися до першого заступника голови Волинської облради свободівця Олександра Пирожика з проханням вплинути на ситуацію. Крім того, 3 грудня представники "Електротермометрії" зустрілися зі свободівцями – першим заступником голови Волинської ОДА Сергієм Кудрявцевим і першим заступником голови Волинської облради Олександром Пирожиком – і розповіли про реальний стан справ на підприємстві.

Працівники стверджують, що на підприємстві є значна заборгованість із заробітної плати, людям не виплачують зарплатні, та й виплачено гроші лише за вересень поточного року. Крім того, працівники твердять про істотне порушення умов праці на підприємстві; належних умов праці не створено, робочі приміщення не опалюються.

На думку представників трудового колективу, виконання замовлення на виробництво приладів свідомо призупинене, більше того, відбувається невиправданий продаж обладнання заводу. Заявники вважають, що всі ці проблеми виникли через дії чи бездіяльність керівництва підприємства, зокрема його директора і власника Юрія Малихіна, що свідомо доводять завод до банкрутства. Хоча, як стверджують заявники, "Електротермометрія" спроможне працювати, зокрема випускати прилади військового призначення, потрібні для ефективного проведення антитерористичної операції на сході України, отже воно може мати замовлення і, відповідно, виплачувати зарплатню працівникам.

Перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик 3 грудня поінформував представників трудового колективу про те, що він скерував звернення до прокурора області Вадима Максимова та начальника управління УМВС у Волинській області Петра Шпиги, в якому просить здійснити перевірку фактів, викладених у колективному зверненні представників трудового колективу ПАТ "Електротермометрія", а в разі виявлення порушень закону – вжити заходів щодо їх негайного усунення, недопущення в подальшому та притягнення винних до відповідальності, передбаченої законом.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліціонери розшукують ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ