На Вінниччині реалізується дванадцять угод про міжнародне співробітництво

На Вінниччині реалізується дванадцять угод про міжнародне співробітництво

04.12.14 17:05 0 671
Як повідомили в управлінні міжнародного співробітництва ОДА, наразі обласною державною адміністрацією реалізується 12 Угод про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво із:

- Сьвєнтокшиським, Лодзинським, Мазовецьким воєводствами Республіки Польща,

- Вітебським, Гродненським, Мінським обласними виконавчими комітетами Республіки Білорусь,

- адміністраціями Бєлгородської, Нижегородської, Свердловської областей Російської Федерації,

- адміністрацією повіту Сорока Республіки Молдова,

- Ясською повітовою радою Румунії,

- Придністровським регіоном Республіки Молдова.

Найближчим часом заплановано підписання ще 2 Угод про співробітництво із:

- Регіоном Венето (Італійська Републіка)

- Гомельською областю (Республіка Білорусь)

Обласна державна адміністрація спрямовує свою діяльність на розвиток співробітництва з регіонами країн-членів Євросоюзу, країн СНД та інших країн світу.

Зокрема, в 2014 році було проведено низку нарад за участю представників органів виконавчої влади Вінницької області та району Сорока Республіки Молдова, в ході яких розглядались питання ліквідації наслідків функціонування комплексу очисних споруд м.Сорока, які розташовані на території Цекинівської сільської ради (Ямпільський район) та доцільності будівництва мосту через р.Дністер в районі населених пунктів Ямпіль – Косеуци. Одна із останніх нарад проводилась 16 вересня 2014 року за участю голови Сорокського району Віктора Сеу.

17-18 вересня 2014 року делегація Вінницької області перебувала в Ясському повіті Румунії. Делегація взяла участь у виїзному семінарі Комісії з політики територіальної згуртованості (COTER) Комітету регіонів Європейського Союзу на тему: «Взаємозв'язок європейських регіонів: територіальні перспективи». Учасники семінару Комісії COTER детально розглянули питання налагодження взаємозв'язку віддалених регіонів Європейського Союзу з центральними регіонами, тим самим підкреслюючи важливість транспортної інфраструктури як інструменту територіальної єдності. Як результат, внаслідок візиту було започатковано співпрацю між Вінницьким та Ясським водоканалами, можливості співпраці між Вінницьким та Ясським аеропортами, а також прийнято рішення щодо підписання спільного Плану заходів щодо співпраці на 2015 рік.

13-15 жовтня 2014 року делегація Вінницької області перебувала у Лодзинському воєводстві Республіки Польща з метою участі у 7-му Європейському Економічному Форумі «Лодзь – 2014; у центрі Польщі, у центрі Європи». Головною метою Форуму було обговорення питань, що стосуються розвитку регіонів, зміцнення їх економічного становища та налагодження тісних економічних зв'язків, ділових контактів. Як результат, були досягнуті домовленості щодо відвідання найближчим часом Вінниччини аналітиками та лікарями найбільшого у Східній Європі медичного центру із надсучасним обладнанням для вивчення можливостей оснащення лікарні ім.М.І. Пирогова аналогічним обладнанням. Кім того, було досягнуто домовленості про візит президента Лодзинського Агентства Регіонального Розвитку (ЛАРР) до Вінницької області з метою обміну досвідом та інформування про діяльність цієї організації як такої, яка працює з міжнародними грантами.

11 листопада 2014 року в День незалежності Польщі Вінниччину відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін. Посол, а також Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек, депутат польського Сейму Францішек – Єжи Стефанюк та керівництво області та міста окрім офіційної зустрічі, прийняли участь у відкритті фотовиставки в обласному художньому музеї та у відкритті пам'ятної дошки, присвяченої зустрічі Маршалка Юзефа Пілсудського та Головного отамана військ УНР Симона Петлюри, продовжуючи таким чином багаторічну співпрацю між Вінниччиною та Польщею.

17-19 листопада 2014 року Вінниччину відвідала делегація італійських експертів, діяльність яких направлена на експертну допомогу по залученню інвесторів та спільну розробку проектів. Загалом, в Італії створена робоча група з 12 фахівців, відповідальних за 4 основні напрямки діяльності – енергозбереження та енергоефективність, водопостачання та водовідведення, розвиток сільського господарства та поводження з твердими побутовими відходами. Ті експерти, які прибули на Вінниччину, представляли усю групу італійських спеціалістів. Для того, щоб сфокусуватися на конкретних проблемах, що потребують вирішення, та знайти можливі шляхи їх розв'язання, менеджери протягом усього періоду перебування у Вінниці працювали з відповідними представниками структурних підрозділів та установ області. варто зазначити, що на підсумковій зустрічі було сформовано предметні пропозиції щодо подальшої роботи з кожної із розглянутих сфер.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Повідомлено про підозру ...

КОМЕНТАРІ