Представники влади та ромської громади Вінниччини обговорили важливі питання інтеграції ромів у суспільство (+фото)

Представники влади та ромської громади Вінниччини обговорили важливі питання інтеграції ромів у суспільство (+фото)

04.12.14 14:43 0 650
Засідання «круглого столу» на тему: «Роз'яснювальна робота щодо здорового способу життя серед представників ромської громади» відбулося 3 грудня 2014 року в прес-центрі департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

У роботі «круглого столу» взяли участь головний спеціаліст відділу організації Держсанепідемнагляду Головного управління Держсанепідемслужби у Вінницькій області Оксана Скоробогач, головний спеціаліст департаменту охорони здоров'я та курортів облдержадміністрації Віктор Середа, а також представники ромської громади м.Вінниця.

Модератором заходу виступила заступник начальника управління у справах національностей та релігій ОДА – начальник відділу у справах національностей Алла Ратинська.

Розпочинаючи засідання, вона зазначила, що серед основних проблем народу ромів можна назвати соціально-побутові питання, подолання бідності, дитячу безпритульність та безробіття дорослого населення.

«Школа, належні медичні послуги та соціальний захист – ось три складові, без яких неможлива інтеграція ромів у сучасне суспільство. Як відомо, держава надає всім своїм громадянам рівний доступ до медичних, освітніх та соціальних послуг, але проблема отримання цих послуг ромськими громадами значною мірою обумовлена відособленістю ромів, специфікою ромської соціально-етнічної групи, що також не сприяє інтеграції ромів у суспільство», – наголосила Алла Ратинська.

Про організацію медичної допомоги населенню в умовах реорганізації галузі охорони здоров'я поінформував Віктор Середа, а Оксана Скоробогач розповіла про важливість здорового способу життя для населення. Окремо вона наголосила на питаннях специфічної профілактики інфекційних захворювань як найбільш ефективного засобу попередження інфекційних хвороб.

У свою чергу представники ромської громади відзначили важливість та необхідність проведення заходів подібного формату, а також профілактично-роз'яснювальної роботи серед населення.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: ДТП на Волині: ...

КОМЕНТАРІ