Румунські експерти відкривають можливості виходу сільськогосподарської продукції вінницьких виробників на ринок Європейського Союзу (+фото)

Румунські експерти відкривають можливості виходу сільськогосподарської продукції вінницьких виробників на ринок Європейського Союзу (+фото)

04.12.14 19:47 0 667
З грудня 2014 року до Вінниччини завітала група румунських проектних менеджерів в рамках міжнародного проекту «Трансагрополіс – підтримка транскордонного агробізнесу». Проект ініційовано Ясською повітовою радою (Румунія) в партнерстві з Вінницькою обласною державною адміністрацією (Україна) та районними радами Унгени та Фелешти (Молдова) в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського Союзу «Румунія – Україна – Республіка Молдова». Вартість проекту складає 3,3 млн. євро.

Це вже третій візит групи експертів до Вінницької області з метою детального ознайомлення та презентації стану реалізації проекту.

Проект «Трансагрополіс – підтримка транскордонного агробізнесу» має на меті заснування транскордонної мережі підтримки торгівлі сільськогосподарською продукцією та відкриття нових ринків, а також залучення малих та середніх підприємств у дану галузь.

Загальна мета проекту полягає в розвитку маркетингової інфраструктури сільського господарства з метою покращення економічних показників прикордонної економіки. Конкретними цілями є заохочення розробки інвестиційних проектів, які сприятимуть сільськогосподарському виробництву і співпраці шляхом створення агропромислового парку ТрансАгрополіс; сприяння співробітництву між кооперативами і фермерськими асоціаціями, урядовими установами і приватним сектором, а також залучення інвестицій для розвитку місцевості шляхом створення мережі агропромислового бізнесу.

У Вінниці менеджери зустрілися з першим заступником голови облдержадміністрації, представниками структурних підрозділів облдержадміністрації та представниками зацікавлених фермерських господарств.

Проектні менеджери презентували результати проекту. Зокрема, розпочато будівництво агропромислового парку загальною площею 20 000 кв. м., який складатиметься зі складських приміщень для зберігання продукції, центру підтримки бізнесу та інших додаткових приміщень. Також, створено офіційний веб-сайт проекту (http://transagropolis.com/ua).

В ході зустрічі румунські фахівці також ознайомили присутніх з можливостями використання агропромислового парку та інших логістичних об'єктів Ясського повіту як інструменту виходу на ринки Європейського Союзу.

Варто відзначити, що проект «Трансагрополіс – підтримка транскордонного агробізнесу» є єдиним проектом, в якому Вінницька область бере участь в рамках Європейського інструменту сусідства та партнерства.

Для довідки:

У 2009 р. Яська повітова Рада Румунії у партнерстві з Вінницькою обласною державною адміністрацією (Україна), районними радами Фелешть та Унгень Республіки Молдова, підготувала проектну пропозицію «ТрансАгрополіс – Підтримка транскордонного агробізнесу». Проект був підготовлений в рамках першого конкурсного відбору Програми прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства та партнерства «Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007 – 2013 р.»

В рамках проекту відбулись 2 робочі семінари: 25 – 28 листопада 2012 року (Ясський повіт) та 18 – 21 листопада 2013 року (Вінницька область). Під час семінару учасники з регіонів-партнерів проекту мали змогу ознайомитися з економічним, агропромисловим та виробничим потенціалом Ясського повіту Румунії, Вінницької області, районів Унгени та Фелешти Республіки Молдова.























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Валерій Зінченко: ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ