В Закарпатській області завдяки вжитим прокурорами заходам представницького характеру державі повернуто та попереджено незаконне надання земель водного фонду на площу понад 60 га

В Закарпатській області завдяки вжитим прокурорами заходам представницького характеру державі повернуто та попереджено незаконне надання земель водного фонду на площу понад 60 га

04.12.14 14:36 0 631
Як повідомив начальник відділу захисту інтересів громадян і держави у сфері земельних відносин Іван Костів: «З початку року за виявленими фактами злочинних діянь у сфері земельних правовідносин щодо земель фонду органами прокуратури області розпочато три кримінальні провадження. Прокурорами пред’явлено позовів на суму понад 430 тис. грн. на площу 210 га. Вжитими заходами представницького характеру повернуто та попереджено незаконне надання земель водного фонду на площу 60 га».

Органи прокуратури області вживають заходи реагування на усунення порушень вимог законодавства при використанні земель водного фонду.

Встановлено, що на території області мають місце порушення вимог земельного, водного та іншого природоохоронного законодавства при розпорядженні та використанні земель водного фонду.

Зокрема: проекти землеустрою щодо відведення земель водного фонду часто не проходять обов’язкову державну експертизу землевпорядної документації; земельні ділянки, у тому числі із водними об’єктами, відводяться без розроблення проектів встановлення меж прибережної захисної смуги; у багатьох випадках правовідносини щодо використання земель під водними об’єктами не врегульовано у відповідності до вимог Водного кодексу України (відсутні паспорти водних об’єктів, розпорядчі документи компетентних органів щодо користування тим чи іншим водним об’єктом, не оформлені інші правовстановлюючі документи); спеціальне водокористування здійснюється без дозвільних документів.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Тернополі відбувся ...

КОМЕНТАРІ