«Оперативно-рятувальна служба Закарпаття готова до реагування на надзвичайні ситуації та події зимового характеру,» - Мирослав Щербей

«Оперативно-рятувальна служба Закарпаття готова до реагування на надзвичайні ситуації та події зимового характеру,» - Мирослав Щербей

04.12.14 14:54 0 702
Cьогодні, 3 грудня відбувся брифінг начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослава Щербея на тему: «Готовність оперативно-рятувальної служби Закарпатської області до виконання завдань в зимовий період».

Керівник обласного відомства проінформував представників засобів масової інформації про результати діяльності Управління за 11 місяців поточного року та розказав про готовність служби до зимового періоду.

Так, з початку 2014 року у краї сталося три надзвичайні ситуації, проти семи за аналогічний період 2013. Зменшилася й кількість некласифікованих надзвичайних подій з 387 у 2013 році до 331. Також, в області (порівняно з 2013 роком) спостерігається тенденція щодо зниження росту пожеж. До прикладу, за 11 місяців 2013 року виникло 1525 пожеж, у той час як за звітній період поточного року таких випадків зареєстровано 1334. Окрім цього, зменшилась кількість загиблих та травмованих людей під час вогняного лиха: 17 загиблих у 2014 році, проти 39 у 2013, та відповідно, 15 травмованих у 2014, та 24 у минулому році. За звітний період працівниками ДСНС було врятовано 78 людей та матеріальних цінностей на суму, що перевищує 49 мільйонів гривень.

«Як свідчать статистичні дані, людський фактор і надалі залишається домінуючою причиною виникнення пожеж. Але люди не хочуть визнавати свою провину. Більшість громадян, опитаних при дослідженні пожеж, переконані у тому, що їх хтось підпалив. Тобто, відповідальність одразу намагаються перекласти на когось іншого – сусідів, пожежників, чи кого-небудь. Коли аргументовано доводиш, що це, приміром, коротке замкнення, тільки одиниці усвідомлюють, що передусім винуватий у пожежі він сам. Наше основне завдання не допустити, аби сталося непоправне – загибель людини. Майно згорить – це, зрозуміло, велика шкода. Але людське життя ціни не має. Заради порятунку людського життя ми працюємо і живемо. І це не слова, це конкретні справи», - зазначив в ході брифінгу Мирослав Щербей.

Попереду нас чекають новорічні та різдвяні свята. Це час, коли бійцям ДСНС годі мріяти про відпочинок. Тож, зараз, особливу увагу приділяємо пожежно-профілактичним заходам, аби звести до мінімуму можливість виникнення пожеж. За допомогою засобів масової інформації, виступив у трудових колективах, та розповсюдження наочних матеріалів серед населення, проведення акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» та шляхом пожежно-профілактичних відпрацювань ми намагаємося привернути увагу громадськості до виконання правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності.

Не обділив увагою Мирослав Щербей й те, що взимку виникає чимало інших надзвичайних ситуацій і подій, яким повинні дієво протистояти рятувальники. Додаткового «клопоту» рятувальникам додають любителі гірського екстриму, можливі снігові замети, снігопади, хуртовини, пониження температури повітря до критичних відміток; а також ожеледиця на дорогах, що на закарпатських перевалах може стати для водіїв вантажівок нездоланною перешкодою на шляху.

Тож, Мирослав Щербей підкреслив, що і цьогоріч у випадку низьких температур в обласному та районних центрах Закарпаття будуть розгорнуті цілодобові пункти обігріву, куди мешканці краю зможуть цілодобово звертатися у випадку потреби, що дасть можливість суттєво зменшити кількість постраждалих від переохолодження та обмороження. А загалом всі сили і засоби Управління ДСНС в області перебувають у постійній бойовій готовності до дій за призначенням і у випадку біди готові у кожну мить прийти на допомогу мешканцям області. На в постійній готовності до дій за призначенням перебуває 194 працівника та 26 одиниць пожежної та спеціальної техніки рятувальних підрозділів області. У разі ускладнення погодних умов в області на перевалах та всіх автошляхах разом з технікою облавтодору в постійній готовності до дій за призначенням знаходиться й техніка рятувальних підрозділів високої прохідності (КрАЗи, ЗІЛи), спеціальна рятувальна техніка: БАТ-М, STEYR (САРМ), екскаватори.

Наостанок, очільник закарпатських рятувальників подякував представникам ЗМІ за плідну співпрацю та вагомий внесок у справу захисту населення від надзвичайних ситуацій.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: У Рівненській області за ...

КОМЕНТАРІ