В Закарпатській області за зберігання коноплі та надання приміщення для вживання наркотиків засуджено мешканця Іршавщини

В Закарпатській області за зберігання коноплі та надання приміщення для вживання наркотиків засуджено мешканця Іршавщини

04.12.14 17:49 0 627
Нещодавно набрав законної сили вирок Іршавського суду стосовно мешканця с.Дунковиця Іршавського району, засудженого за вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення та зберігання наркотичних засобів без мети збуту) та ч.1 ст. 317 Кримінального кодексу України (організація місця для незаконного вживання наркотичних засобів, а також надання приміщення з цією метою).

Доведено, що чоловік назбирав листки із вирощеної рослини коноплі, достовірно знаючи, що це листя відноситься до наркотичних речовин Висушив його та подрібнив. Після цього цю речовину зберігав у своєму будинку.

У подальшому чоловік надав для своїх знайомих безплатно свою кімнату для вживання наркотичних речовин. Він та його знайомі часто курили наркотичну речовину за допомогою т.зв. бульбулятора – обрізаної пластикової пляшки.

Оперативну інформацію про те, що чоловік зберігає вдома марихуану й організував приміщення для вживання наркотичних речовин, отримали працівники карного розшуку Іршавського райвідділу міліції. В той час, коли чоловік із друзями гуляли чергову нарковечірку, правоохоронці навідалися в будинок і вилучили наркотик і пристрій для його вживання.

Після завершення розстеження справу передали до суду. Підсудний у суді повністю визнав свою вину, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину і переконував, що більше не матиме справу з наркотиками.

Обираючи міру покарання, суд врахував те, що чоловік вперше притягається до кримінальної відповідальності.

За незаконне виготовлення і зберігання наркотичних речовин та організацію місця для незаконного вживання наркотичних засобів підсудний отримав 3 роки позбавлення волі з призначенням йому іспитового терміну протягом двох років. Якщо за цей час засуджений не вчинить новий злочин, то уникне тюрми. Крім цього, засуджений не може виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, а також повинен повідомляти цій установі про зміну місця проживання та роботи.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Тернополі відбулася ...

КОМЕНТАРІ