На Ужгородщині засуджено молодика,який втягнув у злочинну діяльність свою малолітню сестру

На Ужгородщині засуджено молодика,який втягнув у злочинну діяльність свою малолітню сестру

04.12.14 18:49 0 628
18-річний брат разом із 13-річною сестричкою обікрали свою сусідку.

На початку року з повідомленням про крадіжку до правоохоронців звернулася мешканка села Сюрте, що на Ужгородщині. Жінка заявила, що за час її відсутності до будинку проникли невідомі, які викрали звідти DVD-програвач та саббуфер з п'ятьма колонками. Крадії завдали господині матеріальної шкоди на 550 гривень.

Невдовзі міліціонери Ужгородського РВ УМВС встановили, що до даної крадіжки можуть бути причетні двоє осіб – це сусіди потерпілої, брат і сестра віком 18 і 13 років. І правоохоронці не помилилися. Дану крадіжку дійсно вчинили згадані особи.

Старший брат, легковажно сподіваючись на те, що його малолітню сестричку не притягнуть до кримінальної відповідальності, використав її як «знаряддя» для власної вигоди. Спочатку він попросив дівчинку піти подивитися, чи є хтось у сусідів вдома, а коли та повернулась і сказала, що нікого немає, він, не вагаючись, взяв її з собою на «діло»…

Мало того, що сам вчинив кримінальне правопорушення, він ще й, нехтуючи всіма, не тільки писаними, а й моральними законами, втягнув свою молодшу сестричку у злочинну діяльність.

Слідчим Ужгородського райвідділу міліції вдалося довести провину хлопця. Його дії було кваліфіковано за ч.3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло) та за ст.304 Кримінального кодексу України (Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність).

Суд, розглянувши матеріали справи, призначив зухвалому братові покарання у вигляді 2 років позбавлення волі. А для того щоб перевиховати його малолітню сестру та запобігти подальшому вчиненню нею протиправних діянь, щодо неї застосовано заходи виховного характеру.

Ганна Дан,

Ужгородський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі представили ...
Наступна новина: Житомирщина – лідер у ...

КОМЕНТАРІ