В Івано-Франківську планують збудувати понад 100 кілометрів велосипедних доріг

В Івано-Франківську планують збудувати понад 100 кілометрів велосипедних доріг

04.12.14 14:52 0 666
Депутати міської ради прийняли Програму розвитку велосипедної інфраструктури та популяризації велосипедного руху в місті Івано-Франківську на 2015-2020 роки

На сьогоднішній день в місті Івано-Франківську практично відсутня вело-інфраструктура. Винятком є влаштована велосипедна доріжка по вулиці Шевченка, яка не позначена знаками та розміткою і використовується переважно пішоходами і слугує місцем для паркування авто.

Ціллю прийнятої депутатами Програми є досягнення до 2020 року 15 % пересування в місті на велосипедах та створення велосипедної інфраструктури яка б з'єднувала усі райони міста з центральною частиною та рекреаційною зонами.

Розбудова велошляхів буде проводитися у три етапи. На першому етапі велошляхи планують влаштувати на вулицях : Галицькій (від АС 2 до площі Ринок), Набережній імені Стефаника, Надрічній, Тарнавського-Василіянок-Пн. Бульвар-Берегова, Мазепи (від кільця до центрального входу у парк Шевченка). Загальна протяжність 25,02 км. Другий етап включає вулиці: Вовчинецька, Івасюка, Незалежності, Коновальця, Бандери, Івана Павла ІІ, Лепкого, Гаркуші, Привокзальна, Кармелюка, Ленкавського, Левицького, Короля Данила. Довжина велодоріг – 41.14.На третьому етапі передбачено органзацію велоруху на вулицях: Петлюри, Довженка, Дорошнка, Ребета-Макуха-Микитинецька, Юності, Хмельницького, Хоткевича, Миколайчука, Стуса, Мельника, сахарова. Чорновола (від Нацгвардії до кільця), Коновальця (від кільця до Тудора), Деповська, Гальцька (від Хіміків до Калуського шосе), Хімків, Целевича. Протяжність – 35,86км.

Загалом і місті плануються збудувати понад 102 кілометри велодоріг.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Оперативно-рятувальна ...

КОМЕНТАРІ