В Івано-Франківській області рятувальники та духовенство говорили про безпеку в храмах

В Івано-Франківській області рятувальники та духовенство говорили про безпеку в храмах

04.12.14 20:04 0 675
3 грудня в місті Коломия відбулася зустріч місцевих рятувальників з Єпархом Коломийсько-Чернівецькї УГКЦ Владикою Василем Івасюком та настоятелями культових споруд щодо дотримання вимог пожежної безпеки.

Культові споруди належать до пожежонебезпечних будівель і є об’єктами з масовим перебуванням людей. Ці споруди зазвичай становлять історичну, культурну, архітектурну та духовну цінність. Особливостями пожежної небезпеки культових споруд є те, що в них використовується відкритий вогонь: свічки, факели, світильники, а також є підземні приміщення з складним плануванням, без систем вентиляції. Крім цього, старі культові споруди переважно зведені з використанням дерев’яних матеріалів.

Пожежі, що виникають у таких спорудах, є резонансними, завдають як матеріальних, так і великих моральних збитків державі та суспільству.

Під час зустрічі зверталася особлива увага на протипожежний захист культових споруд та церковних храмів Коломийщини, які є найбільшою цінністю громади краю. Працівники Коломийського МРВ зосередили увагу представників Церкви на основних вимогах щодо утримання належного протипожежного стану таких будівель та вказали на основні причини виникнення пожеж в них. В ході проведення зустрічі священики мали ряд запитань до фахівців служби, на що отримали певні відповіді.

Хочеться сподіватися, що спільна співпраця рятувальників та Церкви допоможе уникнути в подальшому людських трагедій та вберегти церковні храми від зазіхань вогняної стихії.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Передові українські ...
Наступна новина: У Львівській області під ...

КОМЕНТАРІ