Івано-Франківщина: обережність - основа безпеки!

Івано-Франківщина: обережність - основа безпеки!

04.12.14 15:11 0 548
У рамках проведення тижня вшанування пам'яті загиблих в дорожньо-транспортних пригодах в Івано-Франківському професійному ліцеї автотранспорту і будівництва було проведено ряд тематичних заходів з безпеки дорожнього руху, в яких брали участь працівники Державтоінспекції.

Звичайно, про безпеку на дорогах чимало говориться, проводиться профілактичних заходів, інформується населення через засоби масової інформації про факти та наслідки ДТП, проте до статистики аварійності невпинно додаються нові жертви людських життів. За десять місяців в Україні сталося майже 30 тисяч ДТП із потерпілими, у яких 3607 людей загинули, а 27343 – травмовано.

В цьому році з участю дітей в області трапилося 60 ДТП, у яких 8 неповнолітніх загинуло, а 65 травмовано. ДТП зі смертельним наслідком з вини дитини зареєстровано у Тлумацькому районі: водій мотоцикла порушив ПДР – не надав перевагу в русі транспорту, що їхав по головній дорозі, виїжджаючи з другорядної, і був збитий автомобілем, який в цей час рухався. Травми виявилися фатальними.

Найчастіше діти травмуються в якості пасажирів, коли винні водії – батьки чи дорослі, рідше через власну необережність, будучи пішоходами, велосипедистами. Про випадки та факти ДТП, які стаються з їхніми однолітками, інспектори розповідають у студентських аудиторіях та звертаються до слухачів, як уже до майбутніх водіїв, щоб усвідомлювали, що від їхньої професійності у майбутньому буде залежати життя їхніх рідних і близьких, тож зі всією відповідальністю потрібно підходити до навчання у автошколах на здобуття права керування ТЗ, адже за статистикою вік водіїв, які найчастіше вчиняють ДТП – від 21 до 24 років.

На жаль, говорити про аварійність без прикрас і без перебільшення, розповідати про факти дорожніх пригод і про причини, які до них призвели – це означало не переконати молодь в тому, що на дорогах нещастя не виникають самі по собі і потрібно завжди дотримуватися Правил, але й наголосити, що біда стається не з кимось, а безпосередньо з кожним із нас, якщо не усвідомити тих помилок, які допускають учасники дорожнього руху будь-якої категорії чи то водій, чи пішохід. Вчитися треба на чужих помилках, бо часто на власних – пізно. Найважливіше, на що націлювалась увага слухачів, це необхідність виробити звичку самодисципліни, щоб уважність стала субстанцією підсвідомості. Тоді часта самовпевненість підлітків, їхні психологічні та емоційні стани не так негативно впливатимуть на поведінку на дорозі.

Прес-служба УДАІ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До Міжнародного дня ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ