Івано-Франківщина: «Ні неправильному паркуванню автотранспорту»

Івано-Франківщина: «Ні неправильному паркуванню автотранспорту»

04.12.14 17:35 0 672
Середа, 03 грудня 2014, 13:05 |

03/12/2014

Під таким гаслом Коломийські інспектори ДАІ провели рейд по відпрацюванню центральних вулиць міста Коломиї щодо дотримання водіями правил зупинок та стоянок автотранспорт

Проблема зі стихійними паркуваннями автотранспорту є досить наболілою темою сьогодення. Особливі незручності виникають у пішоходів, які обходять ці машини на пішохідних зонах, на тротуарах, на обочинах проїздних шляхів, у дворах, під'їздах і т.д. Нерідко громадяни висловлюють обурення до таких паркувальників, котрі виправдовуються не своєю безвідповідальністю, а тим, що іншого місця для залишення автомобіля немає.

Стихійні паркування транспорту на обочинах доріг створюють незручності в процесі дорожнього руху, що призводить до утворення заторів та невдоволення серед громадян. Тож, щоб привчати водіїв до порядку інспектори взялися дисциплінувати водіїв-порушників кого попередженням, кого складанням адміністративного протоколу. Звичайно, якщо дочекалися водія неправильно припаркованої автівки.

- Спочатку попереджуємо тих, де залишена автівка не є загрозою безпеці руху, а вже інших водіїв, хто свідомо і грубо не зважає на створену небезпеку для інших – складаємо протоколи, - розповідає начальник відділення ДАІ Коломийського району майор міліції Андрій Тимків.

Водії погоджуються з тим, що потрібно наводити порядок на дорогах, але ніхто не хоче починати із себе. Варто було від'їхати одному водію після проведення з ним бесіди, як на його місце під'їздили інші автівки. Тож знайти такого хто б визнав свою вину щодо неправильного паркування, не вдалося.

Такі заходи, які проводить Державтоінспекція мають на меті підняти самодисципліну водіїв. Тому звертаємося до водіїв, щоб проявляли культуру і дотримувалися ПДР та зважали на потреби інших, в інакшому разі позитивного результату не буде.

Тільки спільно з громадськістю та самоусвідомленням громадян, що Закон є для того, щоб його дотримувалися можна буде забезпечити порядок як на дорогах так і у суспільстві. А на разі водії бояться більше штрафу, ніж дбають про безпеку та усвідомлюють свою провину, тому метод до таких один – адміністративна відповідальність, бо, нажаль, він найдієвіший.

Про це повідомили у прес-службі УДАІ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: за невиплату ...
Наступна новина: Львівські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ