Керівник міліції Івано-Франківщини поспілкувався зі студентами вузу

Керівник міліції Івано-Франківщини поспілкувався зі студентами вузу

04.12.14 15:30 0 668
На шню зустріч в Прикарпатському національному університеті ім. В.Стефаника прийшли як студенти, так і представники професорсько-викладацького складу одного з найбільших вищих навчальних закладів краю.

Представивши гостя, ректор вузу професор Ігор Цепенда зауважив, що цей візит є своєрідним продовженням дієвого діалогу правоохоронців з громадськістю Прикарпаття, і зокрема - зі студентством, адже лише спільними зусиллями можна забезпечити ефективне протистояння злочинності та належний правопорядок в області.

Начальник УМВС України в Івано-Франківській області полковник міліції Микола Семенишин найперше розповів присутнім про зміни, які очікують українську міліцію у зв'язку з її реформуванням. Він також наголосив на тому, що Прикарпаття є регіоном з найнижчим у нашій державі рівнем злочинності, тож варто докласти максимум зусиль, щоб й надалі зберігати репутацію спокійного гостинного туристичного краю.

Очільник івано-франківської міліції закцентував увагу слухачів на найактуальніших напрямках у нинішній роботі правоохоронців області. Це як звична вже протидія майновим злочинам, охорона громадського порядку, так і реакція на нові виклики криміналітету. Йдеться про кіберзлочинність, шахрайства з використанням інтернет-мережі, злочини у сфері суспільної моралі, гральний бізнес. Окрім того, особливо гострою, насамперед в молодіжному та студентському середовищі, є проблема поширення наркоманії і так зване соціальне сирітство та бездоглядність, породжені закордонним заробітчанством батьків. Щодо останнього напрямку, то Микола Семенишин звернувся до студентів, чимало з яких в майбутньому працюватимуть саме в педагогіці, долучитися до його вирішення.

Микола Семенишин застеріг молодь від можливості бути втягнутими у злочинну діяльність та порадив остерігатися непевних осіб та ситуацій, щоб не постраждати від лиходіїв. Далі він відповів на поставлені запитання студентів та їх викладачів, які стосувалися як конкретних випадків звернень у міліцію, так і коментарів щодо результатів оперативно-службової діяльності правоохоронців на певних напрямках.

Завершуючи зустріч, керівник прикарпатської міліції висловив упевненість в тому, що саме студентство було і залишається тією активною частиною суспільства, позиція якої є надзвичайно важливою, а часом – й вирішальною, у період творення новітньої історії нашої держави.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ