У Львівській області рятувальники вчать дітей правилам безпеки напередодні зимових канікул

У Львівській області рятувальники вчать дітей правилам безпеки напередодні зимових канікул

04.12.14 18:20 0 681
В рамках проведення тижнів безпеки життєдіяльності львівські рятувальники спільно із представниками Державтоінспекції проводять бесіди із школярами з питань особистої безпеки. Такі заходи є особливо актуальними напередодні тривалих зимових канікул, коли малеча не завжди перебуватиме під наглядом дорослих.

Лекції уже провели у СЗШ № 98 та СЗШ I ст. №53 міста Львова. Представники екстрених служби допомогли сформувати в учнів свідоме ставлення до свого життя і здоров'я, оволодіти основами здорового способу життя, життєвими навичками безпечної для життя і здоров'я поведінки у повсякденному житті та при виникненні надзвичайних ситуацій.

Фахівці Головного управління ДСНС України у Львівській області поговорили з малечою про правила поведінки з вогнем, профілактику пожеж у побуті та безпеку використання піротехнічних виробів. Учні ділилися враженнями від небезпечних ситуацій, у які вони попадали. А потім, спільно із вогнеборцям, вони аналізували можливі шляхи запобігання біді.

У випадку виникнення небезпечної події, дитина обов’язково повинна знати куди звертатися по допомогу. Якщо виникає надзвичайна ситуація – то, звичайно, ж допомоги треба просити у рятувальників. Школярі повторили номер «101», за яким слід телефонувати до вогнеборців, та нагадали перелік даних, які повідомляють оператору служби порятунку.

Лекційні заняття урізноманітнили практичними та ігровими компонентами. Дітлахи спробували покинути імітоване задимлене приміщення, захищаючи при цьому органи дихання.

На завершення навчань, малечі показали повчальні мультфільми про пожежну безпеку та основні причини виникнення займань. Маленькі розумники пообіцяла бути слухняними та дотримуватися усіх правил безпеки життєдіяльності.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Круглий стіл ...
Наступна новина: Ужгородські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ