Чернігівська область: будьте уважними під час тимчасового відключення електроенергії

Чернігівська область: будьте уважними під час тимчасового відключення електроенергії

04.12.14 17:11 0 591
На Чернігівщині почалися тимчасові відключення споживачів від електроенергії. У зв’язку з цим, рятувальники закликають населення бути уважними та дотримуватися заходів пожежної безпеки.

При відключенні струму, обов’язково вимикайте з розеток штепселі електроприладів, щоб уникнути виникнення пожежі при поновленні електропостачання та перепаді напруги.

Також, не забувайте відключати електроприлади коли покидаєте робоче місце, або виходите з дому чи лягаєте відпочивати.

Для освітлення приміщень застосовуйте ліхтарі або акумуляторні світильники. Пам’ятайте, що користуватися свічками або приладами з відкритим вогнем вкрай небезпечно. Якщо Ви все ж таки проігноруєте цю пораду, то встановлюйте свічки на стійку негорючу підставку й так, щоб до вогню не могли дістатися діти та подалі від занавісок, штор, інших матеріалів, що можуть зайнятися. Постійно контролюйте процес горіння.

Слідкуйте за графіками відключення електроенергії, щоб не застрягти у ліфті. В разі виникнення аварійних чи непередбачених ситуацій, телефонуйте до аварійних служб обленерго, комунальних закладів.

Якщо Ви опинилися заблокованими у ліфті, викликайте аварійні бригади фірм, що обслуговують Ваш будинок. Адже якщо пожежно-рятувальним підрозділам доведеться виїздити на всі повідомлення від людей, що застрягли у ліфті, то в разі виникнення у цей час надзвичайної події чи пожежі де є реальна загроза життю або здоров’ю людей, можна не встигнути вчасно прийти їм на допомогу. Крім того, якщо рятувальники пошкодять або зіпсують ліфт при його відриванні, то власник обладнання може подати в суд стосовно відшкодування збитків.

Юрій Бреус,

заступник начальника У ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь зустрічає друзів 2014
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ