У Рівненській області рятувальники спільно із місцевою владою вживають заходи щодо зменшення кількості пожеж у житловому секторі

У Рівненській області рятувальники спільно із місцевою владою вживають заходи щодо зменшення кількості пожеж у житловому секторі

04.12.14 17:33 0 659
Кількість пожеж із трагічними наслідками на Рівненщині змусило представників відповідних служб та відомств ще інтенсивніше взятися за навчання населення правил безпеки життєдіяльності у побуті. Тільки з початку цього року в області виникло 1206 пожеж на яких виявлено 44 загиблих громадян із них четверо дітей. Головні причини пожеж на яких гинуть наші громадяни - несправність електромережі та пічного опалення, людська необережність, алкоголь, пустощі залишених без нагляду дітей тощо.

З цією метою за ініціативи начальника Головного управління ДСНС України у Рівненській області полковника служби цивільного захисту Сергія Крука при всебічній підтримці органів місцевої влади створено спеціальні рейдові групи, до складу яких входять фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій, волонтери, працівники місцевих державних організацій, представники територіальних громад, правоохоронців, комунальних служб, добровільних пожежних формувань та громадських організацій. Рейдові групи здійснюють подвірні обходи громадян у тих населених пунктах області, де вогонь господарює найчастіше.

Зокрема 03 грудня рятувальники Дубенського міськрайонного сектору спільно з соціальними працівниками та журналістами місцевої телерадіокомпанії здійснили профілактичний обхід житлового сектору трьох сільських рад: Озерянської, Мирогощанської та Рачинської. Проте особливу увагу рятувальники звертали на представників найнезахищеніших верств населення – одиноких пенсіонерів, інвалідів, безробітних та багатодітних сімей. Але перед відвідинами осель простих громадян, фахівці ДСНС особисто завітали до кожного голови вищезазначених сільрад та перевірили їхні знання найелементарніших правил пожежної безпеки, а також пересвідчилися чи вміють сільські керівники користуватися первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками). Адже голова сільської ради це посадова особа, в обов’язки якої входять організація та проведення навчання населення діям в умовах надзвичайних ситуацій.

При обстеженні приватного житлового сектору, де проживають соціально незахищені та неблагополучні сім’ї, рятувальниками, надано практичну допомогу з усунення протипожежних недоліків. З власниками помешкань проведено бесіди з дотримання правил пожежної безпеки при користуванні електроприладами, пічним та газовим обладненням, вручено листівки з основними заходами щодо дотримання правил пожежної безпеки у побуті. Під час рейду також зустрічались і поодинокі громадяни, які ведуть не досить здоровий спосіб життя, полюбляють палити у власній оселі у компанії «оковитої». Такі люди віднесені до «групи ризику» і з боку працівників сільської ради з ними проводиться відповідна робота. Рятувальники спілкувалися з людьми та пояснювали, як уникнути лиха. Безперечно, це дає позитивні результати, оскільки громадяни задумуються над питаннями власної безпеки, звертаються по допомогу до фахівців.

Загалом мешканці привітно зустрічали візитерів, уважно слухали їх та читали спеціальні застережливі листівки. Люди запевняють: правил життєдіяльності у побуті дотримуються неухильно, адже розуміють, якого лиха може завдати неконтрольований вогонь.

Схожі заходи будуть проводитися і надалі у інших населених пунктах області. Адже лише спільними зусиллями громадськості і влади можна мінімізувати кількість пожеж у житловому секторі та зробити життя людей по-справжньому безпечним.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Глава УГКЦ закликав ...

КОМЕНТАРІ