На Тернопіллі міліціонери вилучили у пенсіонера незареєстровану зброю

На Тернопіллі міліціонери вилучили у пенсіонера незареєстровану зброю

04.12.14 16:23 0 616
Спортивно-мисливську гвинтівку тримав у себе вдома 75-річний житель Борщівського району. Відповідного дозволу на зберігання вогнепальної зброї чоловік не мав, тож тепер йому доведеться понести за це кримінальну відповідальність.

Вилучена зброя є спортивно-мисливською однозарядною гвинтівкою виробництва Тульського зброярського заводу. За словами пенсіонера, гвинтівку йому подарував знайомий ще наприкінці минулого століття. Відтоді зброю він зберігав у себе вдома і нею не користувався. Правоохоронці перевіряють дану інформацію. Офіційно до співробітників дозвільної служби з проханням зареєструвати на нього спортивно-мисливську гвинтівку пенсіонер не звертався.

Міліціонери вилучили незареєстровану зброю. Дії пенсіонера кваліфікують за частиною 1 статті 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Правоохоронці наголошують: незаконне зберігання зброї – це злочин, за який передбачена кримінальна відповідальність. Проте є шляхи легалізації. Зареєструвати зброю в особисту власність та користуватися нею на законних підставах можна під час місячника добровільної здачі зброї.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міський голова Микола ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ