У Тернополі відбулася обласна дитяча конференція «Голос дитини»

У Тернополі відбулася обласна дитяча конференція «Голос дитини»

04.12.14 17:51 0 614
Обласна дитяча конференція «Голос дитини» під гаслом «Нове покоління за майбутнє держави» відбулася 3 грудня в актовому залі Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка.

Мета конференції - закріпити активну громадянську активність учнівської молоді, формувати громадянську свідомість, правову культуру, патріотизм юних громадян України, сприяти налагодженню механізмів взаємодії правоохоронних структур, державних органів влади, органів управління юстиції, навчальних закладів в системі формування високої самосвідомості і правової культури молоді.

Участь у заході взяв заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра. Він подякував організаторам та учасникам і наголосив, що зараз такий захід надзвичайно потрібний.

«коли на східних теренах країни тривають військові дії, як ніколи актуальним є питання виховання підростаючого покоління, - наголосив Леонід Олексійович. – Адже через кілька років ви, дорогі діти, будете творити нову країну. І від кожного з вас залежить, якою буде завтра Україна. Без належної правової освіти, без правової культури, без усвідомлення себе як українця, свого місця у суспільстві і ролі в ньому марно сподіватися змін. Я переконаний, що така конференція – це внесок у формування нового покоління справжніх українців».

Учасниками конференції були учні 9-10 класів загальноосвітніх шкіл області, лідери учнівського самоврядування. Під час проведення заходу вони отримали нагороди переможців проекту «Делегати дитячих прав».

Другою частиною заходу було проведення обласного науково-методичного семінару на тему: «Формування правосвідомості та правової культури громадян». На заході розглянули питання щодо формування правової свідомості та правової культури громадян України та інформаційних технологій як чинника формування правової культури.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ