Житомирські правоохоронці продовжують встановлювати нових фігурантів незаконного

Житомирські правоохоронці продовжують встановлювати нових фігурантів незаконного "бурштинового" бізнесу

04.12.14 15:12 0 660
У рамках відкритих кримінальних проваджень за фактами незаконного видобутку на Житомирщині надр, зокрема, і «сонячного каміння», працівники міліції проводять слідчі дії, направлені на встановлення причетних до злочинного бізнесу осіб та притягнення їх до відповідальності відповідно до закону.

Триває досудове розслідування кримінального провадження, відкритого житомирськими правоохоронцями за зверненнями депутатського корпусу Олевської райради та природоохоронних організацій за фактом функціонування на Олевщині незаконних бурштинових копалень.

Нагадаємо, нещодавно у північних районах Житомирщини працівники міліції спільно з прокуратурою та СБУ провели масштабні заходи, направлені на документування протиправної діяльності «буршитоношукачів» та скупників незаконно добутого «сонячного каміння».

Черговий етап проведення слідчих дій у рамках досудового розслідування кримінального провадження за ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України дозволив провести санкціоновані обшуки за місцем зберігання незаконно здобутого бурштину.

Відтак у квартирі однієї з жительок м. Олевська правоохоронці виявили та вилучили близько 20 кг «сонячного» каміння. Попередньо встановлено, що бурштин скуповував та зберігав у помешканні знайомої місцевий житель.

Нині міліція з'ясовує походження вилученого та осіб, причетних до його видобутку. Розпочато проведення відповідних експертиз.

Робота правоохоронців у протидії незаконному бурштиновому бізнесу триває й надалі.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: На Вінниччині успішно ...

КОМЕНТАРІ