Житомирщина та інші області України допомагають Луганській області

Житомирщина та інші області України допомагають Луганській області

04.12.14 16:38 0 608
Житомирщина однією із перших в Україні відправила гуманітарну допомогу для мирних жителів Луганщини, які стали заручниками складних обставин. Щодня люди чують вибухи, а багато хто з них залишився без даху над головою. Але всі громадяни України прагнуть миру, єдності та спокою. Спільні цінності та бажання об'єднали Житомирщину та Луганщину.

Нещодавно на Луганщину (м. Кремінна) надійшла чергова партія гуманітарної допомоги, яку Житомирщина відправила 28 листопада. Її розподілили між переселенцями із зони АТО та жителями Попаснянського району.

Перед цим з важливою місією та 37-тонною вантажівкою продуктів харчування і найнеобхідніших речей голова облдержадміністрації Сергій Машковський особисто відвідав Луганську область. Посадовець не лише передав допомогу, а й оглянув пошкоджені внаслідок бойових дій об'єкти та запевнив керівництвоо бласті та жителів, що Житомирщина допоможе будівельними матеріалами у відбудові дитячо-юнацької спортивної школи у місті Попасна, а основну увагу буде приділено реконструкції місцевого дитсадка №6. Нагадаємо, що депутати обласної ради проголосували за виділення 300 тис. грн на ці потреби.

Керівник області Сергій Машковський інформував, що крім гуманітарної допомоги та відновлення соціальних об'єктів, Житомирщина відправить у неспокійний регіон будівельні матеріали та реанімобіль, що полегшить мирним жителям життя.

До допомоги постраждалим в зоні АТО громадянам долучилися і школярі Житомирщини. В рамках благодійної акції «П'ять картоплин» діти зібрали 71 тонну продуктів харчування, які доставили у міста Рубіжне та Сєвєродонецьк Луганської області.

Вслід за Житомирщиною допомагати Луганській області взялися й інші області нашої держави. Так Сумщина взяла на себе зобов'язання відремонтувати Сєверодонецький спеціалізований дитячий будинок, який планується перепрофілювати у будинок матері та дитини. Окрім цього, відновленням соціальних закладів Луганщини займатимуться будівельники з Київської та Чернігівської областей.

А про духовність жителів Луганської області подбали наші співгромадяни з Івано-Франківщини, які 28 листопада передали вантажівку з україномовною літературою.

За дорученням Президента України та на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України розпочалася робота з надання постраждалим регіонам конкретної допомоги від кожної з областей, спрямованої на відновлення інфраструктурнихо б'єктів і доставки гуманітарних вантажів. Як наголосив Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Геннадій Зубко, проведення такої роботи на Луганщині є пілотним проектом. У перспективі – подальше відновлення всієї інфраструктури звільнених територій та всієї області, а також реалізація такої ініціативи у Донецькій області.

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський постійно наголошує на тому, що допомагаючи жителям Сходу України та переселенцям, які прибувають на Житомирщину із зони АТО, ми доводимо, що Україна – єдина держава. Посадовець переконаний, що Донеччина і Луганщина – невід'ємна частина нашої Батьківщини, а всі жителі Житомирщини – це небайдужі, щирі і добрі люди.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ