В Житомирській області у Бердичеві міліціонери затримали підозрюваного у крадіжці,грабежі та шахрайстві

В Житомирській області у Бердичеві міліціонери затримали підозрюваного у крадіжці,грабежі та шахрайстві

04.12.14 15:59 0 619
Працівники карного розшуку Бердичівського МВ УМВС Житомирщини затримали 31-річного жителя райцентру, який підозрюється у причетності до низки кримінальних діянь у райцентрі. Нині чоловікові оголошено про підозру та обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Упродовж останнього місяця до чергової частини міськвідділу звертались жителі райцентру із повідомленнями про крадіжки, грабежі та шахрайства. У кожному із зазначених випадків працівники міліції проаналізували конкретні обставини вчинення протиправних діянь та вилучені з місць подій речові докази. Також потерпілим було запропоновано попрацювати із картотекою осіб, потенційно схильних до подібних правопорушень.

Відтак у результаті проведеної роботи оперативники висунули версію щодо причетності до певної частини цих злочинів однієї особи, місцевого жителя. Підозрюваного затримали відразу після вчинення ним чергового кримінального правопорушення – цього разу шахрайства. Чоловік, розповідаючи давню байку про нагальну потребу терміново передзвонити, попрохав у дівчини мобільний вартістю майже 5 тисяч гривень, який «забув» повернути.

У ході подальшої перевірки було встановлено, що молодик ретельно готувався до кожного злочину, відпрацьовуючи схему вчинення та власні дії, відслідковував жертву та можливість вчинення правопорушення. Особливістю його спілкування з жертвами була надмірна улесливість та комунікабельність.

Працівники міліції встановили, що затриманий раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за подібні злочини, нині ж ніде не працював, зловживав спиртним, на яке й потрібні були кошти. Отримані незаконним шляхом речі зловмисник здавав до ломбардів.

Як повідомив начальник Бердичівського міськвідділу УМВС в Житомирській області Роман Зайцев, наразі затриманому оголошено про підозру за вчинення відразу кількох кримінальних діянь (ч. 2 ст. 185, за ч. 3 ст. 186 та ч. 2 ст. 190 ККУ) та судом обрано запобіжний захід тримання під вартою.

Правоохоронці перевіряють причетність чоловіка до скоєння інших подібних злочинів на території Бердичівського району.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням Бердичівського МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Ужгороді та Мукачеві ...

КОМЕНТАРІ