Житомирщина: на Любарщині правоохоронці оперативно затримали винуватця ДТП,який автівкою збив велосипедистку та втік з місця пригоди

Житомирщина: на Любарщині правоохоронці оперативно затримали винуватця ДТП,який автівкою збив велосипедистку та втік з місця пригоди

04.12.14 15:22 0 590
У Любарському районі Житомирщини водій автомобіля збив на дорозі велосипедистку та, намагаючись уникнути відповідальності, втік. Уже за декілька годин працівники міліції встановили його особу та розшукали чоловіка. Нині триває досудове розслідування відповідного кримінального провадження.

Днями до чергової частини Любарського райвідділу міліції звернулася 47-річна жителька одного з сіл району, повідомивши про те, що її травмовано у дорожньо-транспортній пригоді. Водій автівки, учасник автопригоди, з місця події зник.

Зі слів заявниці правоохоронці з'ясували, що ДТП сталася у с. Стрижівці близько 20 години вечора. Велосипедистка рухалася узбіччям проїзної частини і не зчулася, як раптово опинилася під колесами легковика. Унаслідок ДТП жінка отримала тілесні ушкодження та звернулася за допомогою до медиків. Водій автомобіля поспішив зникнути з місця пригоди.

Міліціонери встановили, що учасником автопригоди був водій ВАЗівки. З'ясувавши прикмети автівки та зібравши додаткові відомості про обставини ДТП, правоохоронці швидко встановили особу керманича. Ним виявився 44-річний місцевий житель.

Під час перевірки його автомобіля ВАЗ 21061 міліціонери виявили механічні пошкодження, характерні для наїзду на перешкоду. Врешті власник автівки зізнався у вчиненні ДТП.

– Попередньо встановлено, що водій автомобіля не вибрав безпечної швидкості, а тому не впорався з керуванням і скоїв наїзд на велосипедистку, яка рухалася узбіччям дороги, - повідомив начальник Любарського РВ УМВС Михайло Сорока.

Нині усі обставини автопригоди з'ясовує розслідування в рамках відкритого кримінального провадження за ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Тим часом правоохоронці звертаються до всіх учасників дорожнього руху: аби не трапилося трагедії, неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху. Однак, якщо ви стали учасником пригоди, унаслідок якої постраждала людина, у жодному разі не залишайте місце її вчинення. Адже дуже часто життя потерпілому можливо врятувати найменшим – хоча б своєчасним викликом медиків.

Окрім того, не забувайте, що відповідати за скоєне усе ж таки коли-небудь доведеться. Навіть якщо водій не винен у ДТП, що сталася, його буде притягнуто до кримінальної відповідальності за те, що він зник з місця пригоди та залишив постраждалих у ній людей у безпорадному стані. Чинним кримінальним законодавством за такі дії передбачено покарання у вигляді ув'язнення від 3 до 8 років.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ