На Житомирщині правоохоронці затримали зухвалих крадіїв телефонних кабелів

На Житомирщині правоохоронці затримали зухвалих крадіїв телефонних кабелів

04.12.14 15:01 0 648
Працівники Коростенського міськвідділу міліції застали трьох місцевих жителів поблизу пошкодженої лінії телефонного зв'язку, коли ті, обпаливши обмотку на дротах, збиралися нести їх на пункт прийому металобрухту. Нині встановлено їх причетність до десятка таких правопорушень.

Повідомлення про пошкодження та викрадення дротів з мережі ліній телефонного зв'язку стали надходили до Коростенського МВ УМВС з початку листопада. Щоразу працівники ПАТ «Укртелеком» виявляли, що зловмисники зрізали кабель з опор, залишаючи без телефонного зв'язку та доступу до мережі Інтернет мешканців приватного сектору м. Коростеня.

Відтак, правоохоронці провели низку оперативно-розшукових заходів, направлених на встановлення осіб, причетних до крадіжок. До заходів долучилися й зв'язківці, патрулюючи разом з міліційними нарядами, а також оперативно сповіщаючи про пошкодження на лініях зв'язку, які ймовірно могли бути пов'язані з викраденням кабелю.

- Аналізуючи спосіб та час вчинення крадіжок, ми дійшли висновку, що зловмисники зухвало викрадали кабелі у світлу пору доби, щоправда, обирали безлюдні місцини, - повідомив начальник Коростенського МВ УМВС Ігор Жміда. – До того ж, окремо правоохоронці відпрацювали місця, куди вони могли здавати добутий метал, адже було зрозуміло, що саме мідний дріт цікавив їх у якості поживи.

Заходи міліції дали очікуваний результат: ранньої пори правоохоронці помітили трьох чоловіків неподалік місця, де нещодавно було пошкоджено лінію телефонного зв'язку. Під час огляду у них виявили металеві кусачки та ніж, а у пакеті – щойно обпалений у вогнищі кабель. Усього у чоловіків вилучили майже 200 м мідного дроту вагою близько 10 кг.

- Встановлено, що всі троє – місцеві жителі віком 28, 31 та 40 років, мають кримінальне минуле, вони ніде не працювали, а шукали легкого заробітку, - продовжує Ігор Жміда. - Наразі тривають розслідування кримінальних проваджень за ч.2 ст. 185 (Крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Окрім того, правоохоронці перевіряють, чи не причетні чоловіки до інших аналогічних кримінальних правопорушень, учинених на території району. Наразі встановлено, що близько десятка таких крадіжок вчинили саме вони.

За чинним законодавством, їм загрожує позбавлення волі на строк до 5 років.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за інформацією

Коростенського МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівники міліції ...
Наступна новина: На хабарі "погорів" ...

КОМЕНТАРІ