В Чернівецькій області переселенка з Криму стала рятувальницею

В Чернівецькій області переселенка з Криму стала рятувальницею

05.12.14 13:16 0 652
Піклуючись про власне життя та життя близьких, чимало людей залишають власну домівку у зоні бойових дій та на тимчасово окупованій території і шукають порятунок в інших областях України. Так, у Чернівецькій області проживають вже 1836 вимушених переселенців. З усіма людьми працює Регіональний штаб Чернівецької області з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції. Вони спільно з різними громадськими та волонтерськими організаціями допомагають переселенцям у пошуку житла та речами першої необхідності. Разом з цим, кожного переселенця турбує невизначеність та невпевненість у завтрашньому дні. Зокрема, людей турбує відсутність роботи. Це також відчувала і сім’я переселенців з Криму, Валентина та Володимир Шведюк, які проживали в місті Сімферополь.

Вони обоє служили у Збройних Силах України в Сімферополі і, у зв’язку з окупацією півострова, вирішили залишити Крим. Сама Валентина народилася у Молдові, а дитинство та студентські роки провела у Чернівецькій області. Спочатку навчалася в Сторожинецькій школі, а потім стала студенткою тоді ще Чернівецького державного медичного інституту. «У Криму ми відразу відмовились приймати громадянство іншої країни. А в Сторожинці у мене проживає мама, дві дочки та дві сестри, син перевівся на навчання у Чернівецький національний університет, тому ми вирішили повернутися на Батьківщину» – говорить Валентина Шведюк.

Влітку, після повернення на Буковину, люди винайняли квартиру в обласному центрі та зайнялися пошуком роботи. Для цього вони звернулися в Чернівецький регіональний центр зайнятості та в інші державні структури. Володимирові вдалося знайти роботу у Чернівецькій міській раді, а пошуки Валентини результатів не давали. І вже тоді, коли відчай охопив жінку, вона звернулася до буковинських рятувальників.

Керівництво Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області відразу відгукнулося на прохання жінки і прийняли її на роботу. Враховуючи її досвід і знання у медичній галузі, Валентину Шведюк призначили фельдшером аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Чернівецькій області. «Валентина Шведюк є кваліфікованим спеціалістом у медичній галузі і її досвід обов’язково допоможе в наданні допомоги людям» – зазначив начальник Управління ДСНС України у Чернівецькій області полковник служби цивільного захисту Валерій Парпауц.

«Усі мої пошуки закінчувалися невдало і я вже не сподівалася, що мені вдасться знайти роботу. В цей момент мені прийшли на допомогу рятувальники, за що я щиро вдячна керівництву Управління ДСНС України у Чернівецькій області» – сказала Валентина Шведюк

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ