Анатолій Олійник: «Ми будемо максимально підтримувати використання закладами і установами Вінниччини передових технологій,що сприяють енергетичній незалежності області і держави» (+фото)

Анатолій Олійник: «Ми будемо максимально підтримувати використання закладами і установами Вінниччини передових технологій,що сприяють енергетичній незалежності області і держави» (+фото)

05.12.14 08:08 0 654
Під час робочої поїздки до Крижопільського району голова облдержадміністрації разом з керівниками району побував у Крижопільському виправному центрі № 113, де ознайомився з роботою підприємства по випалюванню деревного вугілля .

Начальник управління Державної пенітенціарної служби у Вінницькій області Сергій Ткач безпосередньо на об'єкті прокоментував основні принципи роботи вуглевипалювальної печі УП-2 ЄВРО, яка внаслідок процесу піролізу (цикл випалювання деревного вугілля кожної камери складає 12 годин при температурі 1200 С) виробляє піролізний газ, який в процесі утилізації дозволяє не тільки повністю опалювати приміщення установи, а й нагріває до 60 градусів воду для потреб закладу. Таким чином, завдяки новітнім технологіям, прибуткове виробництво поєднується із повною енергетичною незалежністю установи.

Сергій Ткач повідомив: «Підприємство стало першим експортером деревного вугілля у сфері управління Державної пенітенціарної служби у Вінницькій області. Готова продукція сертифікована, конкурентоспроможна, через що реалізується у країни Євросоюзу. Основний замовник продукції – Бельгійська компанія «CARBOBOIS», для якої протягом 2014 року реалізовано деревного вугілля на суму 7.2 млн грн ».

У межах співпраці із підприємством «Віноблагроліс» було досягнуто домовленостей про закупівлю сертифікованої дров'яної сировини терміном на 5 років з фіксованою вартістю. Відповідно до укладеного договору, обсяг продукції становитиме 5000 т на рік за ціною 468 євро за тонну. За словами посадовця, в результаті проведеного французькою незалежною фірмою аудиту, підприємство Крижопільського виправного центру (№ 113) отримало сертифікат на 5 років з 2014 по 2019 рік, за умовами якого обсяги випалювання деревного вугілля будуть збільшені до 25 тис. т на рік, що даватиме підприємствам пенітенціарної служби області надходження у сумі 187.2 млн грн щорічно.

Анатолій Олійник, оглядаючи виробничі потужності підприємства, зразки готової продукції та запаси сировини так прокоментував побачене: «Такі технології дозволяють досягати максимальної енергетичної незалежності спочатку окремих об'єктів, а, зрештою,і держави в цілому. Ми будемо максимально підтримувати такі починання. По – іншому не може бути».

Голова ОДА зазначив , що до кінця грудня такі ж печі, тільки більш удосконалені (УП-3 ЄВРО) будуть поставлені для Піщанської ВК (№ 59) та Літинської ВК (№ 123). Кошти на їх придбання - 650 тис грн. були виділені з місцевого бюджету рішенням 26 позачергової сесії Вінницької обласної Ради 6 скликання. На сьогоднішній день кошти знаходяться на реєстраційному розрахунковому рахунку управління Державної пенітенціарної служби у Вінницькій області, звідки до 15 грудня разом з пакетом необхідних документів надійдуть до Головного управління Державної казначейської служби України у Вінницькій області для здійснення оплати по договору про закупівлю печей.

Згідно рішення тендерного комітету, поставку здійснюватиме ТОВ «Грінпауер» (м.Харків).

Анатолій Олійник, перебуваючи у Крижопільському виправному центрі (№ 133) с. Городківки, ознайомився із умовами проживання осіб, що утримуються в установі.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Керівник райвідділу ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ