Вінничина: заяви про виділення земельних ділянок учасникам АТО розглядаються землевпорядниками області у позачерговому порядку (+фото)

Вінничина: заяви про виділення земельних ділянок учасникам АТО розглядаються землевпорядниками області у позачерговому порядку (+фото)

05.12.14 15:05 0 687
Прес-конференція, присвячена питанням надання на Вінниччині земельних ділянок учасникам АТО, відбулась 4 грудня в прес-центрі департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Про особливості відведення земельних наділів для громадян України, які зі зброєю в руках відстоюють незалежність та територіальну цілісність нашої держави, поінформував представників місцевих ЗМІ начальник Головного управління Держземагентства у Вінницькій області Олексій Коник. Він повідомив, що в області розроблено каталоги вільних земельних ділянок загальною площею 1400 га в розрізі кожної сільської ради.

Олексій Коник зазначив, що станом на 1 листопада поточного року в Головному управлінні Держземагенства у Вінницькій області зареєстровано 947 таких заяв, 820 із них перебувають в роботі, тобто відповідно до них прийнято накази про надання учасникам АТО дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок. Для вибору відповідних ділянок надано 58 сільських рад області.

Він зауважив, що 689 заяв надійшло від бажаючих отримати таку ділянку у Вінницькому районі, зокрема, на території Бохоницької, Вінницькохутірської, Якушинецької, Майданської, Сосонської, Лаврівської сільських рад.

Окрім того, Олексій Коник детально зупинився на порядку надання земельних ділянок учасникам антитерористичної операції на сході нашої держави.

«Щоб претендувати на земельні ділянки, учасники АТО або їх сім'ї мають написати відповідну заяву, подати ксерокопію паспорта, ідентифікаційного кода та копію довідки або наказу, що та чи інша людина була у відрядженні або перебувала в зоні АТО. Решту документів формують працівники Держземагентства та його територіальних підрозділів в області. Причому робиться це безкоштовно», – пояснив посадовець.

Підсумовуючи прес-конференцію, Олексій Коник наголосив, що заяви про виділення земельних ділянок учасникам АТО розглядаються землевпорядниками області у позачерговому порядку.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Житомирщині міліція ...

КОМЕНТАРІ