Голова облдержадміністрації зустрівся з вінницькими науковцями,які працюють над створенням безпілотника

Голова облдержадміністрації зустрівся з вінницькими науковцями,які працюють над створенням безпілотника

05.12.14 18:09 0 723
Керівник області Анатолій Олійник відвідав Вінницький національний технічний університет, де зустрівся з науковцями та практиками Центру розробки радіотехнічних комплексів, систем і приладів, які займаються створенням безпілотного літального апарату для потреб українських військовиків.

Як триває робота з розробки безпілотника, з якими проблемними питаннями зіштовхуються спеціалісти Центру та які потреби мають у процесі моделювання розвідувального апарату, Анатолій Олійник з'ясовував безпосередньо у науковців.

За словами фахівців, основне – це «начинка» безпілотника, від якої залежить спроможність апарату ефективно здійснювати свою функцію. Водночас якість устаткування та його технічні характеристики безпосередньо впливають і на вартість апарату, і на терміни його виготовлення.

Більше того, для виконання розвідувальних завдань просто створити літак недостатньо – необхідно також підготувати персонал для його професійного обслуговування та використання. На переконання розробників, має діяти повноцінний авіаційний комплекс у складі безпілотника, наземної станції та відповідних фахівців. Тому паралельно з технічною роботою на базі Центру триває і підготовка таких спеціалістів.

Поспілкувавшись із науковцями, голова облдержадміністрації Анатолій Олійник зазначив, що до тих 70 тисяч гривень благодійних коштів, які вже перераховані на розробку літального апарату, днями на рахунок ВНТУ надійде ще 40 тисяч гривень. Відтак пообіцяв всебічне сприяння у тому, аби процес формування необхідного для військовиків комплексу відбувався на постійній основі.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 115 сільгоспвиробників ...

КОМЕНТАРІ