Працівники ДАІ Вінниччини вдосконалювали навики надання першої медичної допомоги

Працівники ДАІ Вінниччини вдосконалювали навики надання першої медичної допомоги

05.12.14 16:52 0 692
В управлінні ДАІ Вінниччини представники центру екстреної медицини та медицини катастроф навчали працівників ДАІ наданню екстреної медичної допомоги.

Протягом місяця працівники Державтоінспекції здобували теоретичні знання з надання медичної допомоги. Кожному працівнику лікарі роз'яснили першочергові дії особи, яка виявила людину, якій необхідна допомога:

- впевнитися у власній безпеці і оцінити ситуацію;

- перевірити свідомість пацієнта окликом і легким струшуванням за плечі;

- покликати на допомогу оточуючих;

- вкласти пацієнта на тверду, рівну горизонтальну поверхню;

- відкрити дихальні шляхи і перевірити наявність дихання, пульсу;

- за їх відсутності, або непевності у їх наявності – негайно розпочати серцево-легеневу реанімацію та продовжувати її до прибуття медиків.

Після засвоєння теоретичного матеріалу міліціонери на сучасних тренажерах вдосконалювали навики зупинки кровотеч та надання допомоги у разі зупинки серця.

За словами начальника Державтоінспекції Вінниччини Павла Солоненка, такі навчання вкрай важливі, адже на місця дорожньо-транспортних пригод в більшості випадків першими виїжджають працівники Державтоінспекції та рятувальники. Саме вони повинні вміти надати необхідну медичну допомогу до приїзду лікарів. Крім того, працівники ДАІ обласної міліції несуть службу в зоні проведення антитерористичної операції, де також необхідні вміння з надання медичної допомоги.

СПР УДАІ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Луцьку згадуватимуть про ...

КОМЕНТАРІ