У Луцьку відзначили 75-річчя створення Волинської області

У Луцьку відзначили 75-річчя створення Волинської області

05.12.14 14:25 0 789
У Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка відбулися урочистості з нагоди 75-річного ювілею області. На захід завітали голови облдержадміністрації Володимир Гунчик та обласної ради Валентин Вітер, Луцький міський голова Микола Романюк, представники трудових колективів краю, політичних партій та громадських об'єднань, громадськість краю.

У фойє театру діяла виставка “Волинь-75”. Присутні могли ознайомитись з презентаційними матеріалами провідних підприємств краю, зокрема, ДП “Волиньвугілля”, ПАТ “СКФ Україна”, ПрАТ “Едельвіка”, ПАТ “Луцьксантехмонтаж № 536”, СП ТОВ “Модерн-Експо” тощо. Також поряд зі стендами були розміщені столи з короваями та вишитими рушниками, які привезли представники районів Волині.

Перед початком урочистої частини присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх, хто боровся за волю та незалежність України.

З вітальним словом до учасників урочистостей звернувся голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. Він зачитав вітальний адрес від Президента України Петра Порошенка.

У своїй доповіді керівник виконавчої влади області згадав історію становлення Волині від часів Волинсько-Галицького князівства й до нині. Володимир Гунчик наголосив, що наш край пережив багато подій, Волинь входила до складу багатьох країн. Пережили волиняни й козацькі походи, й складні лихоліття Другої світової війни, страхіття Чорнобильської катастрофи.

Зупинився голова облдержадміністрації на питаннях соціально-економічного розвитку Волині. Він згадав, як будувалися великі промислові підприємства краю, розвивалось сільське господарство. За його словами, завдяки старанням попередніх керівників області, мешканців краю нині Волинь має великі перспективи. Володимир Гунчик зазначив, що область є регіоном, який може динамічно розвиватися.

Приділив увагу голова облдержадміністрації й нинішнім подіям у державі. Він наголосив на подіях зими 2013-2014 років, коли українці вийшли на Революцію Гідності. За його словами, громадяни прагнули змін, вони не зрозуміли рішення про відмову підписати попереднім керівництвом країни Угоди про Асоціацію України з ЄС. На жаль, під час революційних подій загинуло багато людей. Серед Героїв Небесної Сотні є й наші земляки.

Володимир Гунчик зазначив, що нині ж наші співвітчизники зі зброєю у руках відстоюють територіальну цілісність України. На сході триває військовий конфлікт, під час якого гинуть мужні захисники Батьківщини. Під час бойових дій загинуло близько 80 волинян, адже наші земляки одними із перших стали на захист держави у складі 51 окремої механізованої бригади та інших підрозділів, добровольчих батальйонів. За його словами, мужні чоловіки власним життям заплатили за збереження територіальної цілісності.

На завершення Володимир Гунчик ще раз привітав присутніх зі святом та побажав усім миру.

Звернувся до присутніх й голова обласної ради Валентин Вітер, який зачитав вітальний адрес від Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана. Він також привітав присутніх з 75-річчям створення Волинської області та побажав усім добра, спокою та миру.

Валентин Вітер привітав присутніх й з Днем місцевого самоврядування.

Також Володимир Гунчик та Валентин Вітер вручили ряд державних та обласних нагород.

Завершились урочистості з нагоди 75-річчя створення Волинської області святковим концертом.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: День місцевого ...

КОМЕНТАРІ