В Житомирській області фахівці ДСНС проводять роботу,націлену на запобігання пожеж у зимовий період

В Житомирській області фахівці ДСНС проводять роботу,націлену на запобігання пожеж у зимовий період

05.12.14 17:20 0 702
З приходом найхолоднішої пори року як правило збільшується кількість пожеж у житловому секторі. А це тягне за собою можливі травмування та загибель людей. З початку року на території Житомирської області виникло 2370 загорянь, внаслідок яких загинуло 79 осіб. Лише за минулий тиждень на території області виникло 46 пожеж. Під час їх гасіння виявлено 3 загиблі особи, 1 людину травмовано та 2 – врятовано.

Саме тому з метою попередження виникнення пожеж, травмування та загибелі людей на них, упродовж 3-4 грудня рятувальники Попільнянського та Ружинського районів спільно із правоохоронцями, представниками соціальних служб, органів влади, засобів масової інформації навчали населення правилам пожежної безпеки. Надзвичайники вручали населенню листівки із правилами безпеки, а також проводили огляд пічного опалення. По можливості допомагали усунути деякі порушення вимог пожежної безпеки. Адже рейдовики все ж таки виявляли окремі ексцеси. Зокрема, ліжка впритул поставлені до стінок печей, які сильно нагріваються, надмірне складування дров навпроти топкових отворів, відсутність металевих листів перед топковими отворами, тощо.

Окрему увагу рейдовики приділили багатодітним сім’ям, самотнім пенсіонерам, неблагонадійним особам Господарям надавалася консультативна допомога, роз’яснювалися ризики, перевірялися умови побуту.

Поповнити свій багаж знань з безпеки життєдіяльності вдалося і учням місцевих шкіл. Рятувальники навчали дітей як правильно поводити себе під час перебування в побуті та на вулиці, як користуватися вогнегасниками, а також ознайомили школярів та педагогів з діями у разі виявлення ним різноманітних вибухонебезпечних предметів.

Пожежно-профілактичні відпрацювання населених пунктів Житомирщини триватимуть і надалі. Як свідчить багаторічний аналіз таких заходів, вони завжди мають надзвичайно позитивний результат, адже після відвідин фахівцями ДСНС помешкань, селяни набагато частіше задумуються над небезпекою, котру несе у собі вогняна стихія.

ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Працівники ДАІ Вінниччини ...

КОМЕНТАРІ