В Закарпатській області нацрада реформ винесла на громадське обговорення проекти реформ держзакупівель,цифрового підпису і тимчасової державної служби

В Закарпатській області нацрада реформ винесла на громадське обговорення проекти реформ держзакупівель,цифрового підпису і тимчасової державної служби

05.12.14 10:33 0 618
Виконавчий комітет Національної ради реформ підготував та виніс на громадське обговорення ініціативи щодо реформ державних закупівель, сфери електронного цифрового підпису та тимчасової державної служби. Відповідні документи оприлюднено у розділі «Ініціативи» на сайті reforms.in.ua.

«Це – приклади конкретних проектів, які дадуть «швидкі результати», що їх так потребує наше суспільство. Паралельно із системними глибокими реформами, над якими працює Нацрада реформ із українськими та міжнародними експертами, не варто відкладати менші проекти, які несуть зміни «тут і зараз», – наголосив заступник Глави Адміністрації Президента, голова Виконавчого комітету Національної ради реформ Дмитро Шимків. Він зазначив, що неможливо за один день реформувати країну, тому зміни впроваджуються одночасно на стратегічному, оперативному та тактичному рівнях.

Зокрема, на громадське обговорення винесено концепцію та законопроект «Про залучення до державної служби на тимчасовій основі висококваліфікованих фахівців без додаткового навантаження на бюджет». Ця ініціатива є тимчасовим механізмом, розрахованим на 2 роки, та має обмеження щодо окремих сфер державної служби (прокуратура, МВС тощо). За словами Дмитра Шимківа, цей інструмент «підштовхне проведення комплексної реформи державної служби, яка стартує з січня 2015 року, якщо Парламент схвалить нову редакцію Закону про державну службу у грудні».

В грудні почнеться тестова експлуатація електронної системи закупівель. У "пілотних" торгах візьмуть участь Державне управління справами, КМДА, ДП НАЕК «Енергоатом». Дмитро Шимків впевнений, що електронна система держзакупівель сприятиме викоріненню системної корупції. Міжнародний досвід свідчить, що відмова від паперових процедур державних закупівель у перший рік дає мінімум 10% економії від обсягу закупівель.

На громадське обговорення також винесено концепцію законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про електронний цифровий підпис», який полегшить взаємодію між органами влади, між Україною і світом, сприятиме гармонізації українських стандартів із світовими. Дмитро Шимків наголосив, що це дозволить виконати вимоги Угоди про асоціацію між Україною і ЄС щодо розвитку електронної торгівлі та сервісів, спростити впровадження і застосування електронного цифрового підпису для державного сектора, для обміну інформацією з бізнесом і громадянами.

Після громадського обговорення на сайті reforms.in.ua розпочнеться запровадження ініціатив. Виконавчий комітет Національної ради реформ незабаром планує оприлюднити нові ініціативи для обговорення.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі депутати ...
Наступна новина: На Хмельниччині вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ