Шістдесятника Євгена Сверстюка поховали на Байковому кладовищі

Шістдесятника Євгена Сверстюка поховали на Байковому кладовищі

05.12.14 08:37 0 638
4 грудня, у Києві попрощалися з відомим громадським і політичним діячем, радянським дисидентом та політв'язнем, літератором Євгеном Сверстюком, який помер на 86-му році життя. Поховали його на Байковому кладовищі, на тій же алеї, де поховані борці з радянським режимом Стус, Литвин і Тихий.

На церемонії прощання з легендарним дисидентом побував репортер ZIK-Стрім у Києві Максим Осовський.

Провести в останню путь Євгена Сверстюка прийшли рідні, друзі, колеги та колишні політв’язні, з якими дисидент відбував покарання у сибірських таборах та боровся за незалежність України – Василь Овсієнко, Семен Глузман, Левко Лук’яненко. У промовах присутні згадували видатний життєвий шлях українського патріота.

«Я познайомився з ним у таборі шістдесятників. Сверстюк справляв враження людини, яка володіє внутрішньою силою та врівноваженістю. Відчувалося, що коли цей чоловік стане на шлях боротьби за українство, то йтиме до кінця, і в цьому він був прикладом для молодих хлопців. Сверстюк не сприймав злочинної радянської системи, її антилюдського обличчя, завжди кликав до боротьби. Хай Господь прийме його», – зазначив у прощальній промові громадський діяч, дисидент Левко Лук’яненко.

Під час панахиди повідомили, що багато прощальних листів з-за кордону прислали колеги та учні Євгена Сверстюка, які не змогли бути особисто присутніми на похороні. Завершилося прощання із покійним виконанням пісні «Чуєш, брате мій» та державного гімну України, після чого відбувся молебень за упокій душі патріота. Останніми з померлим дисидентом і громадським діячем простились близькі – дружина Валерія та донька Віра з родиною. Поховали Євгена Сверстюка на 33 ділянці Байкового цвинтаря – неподалік від могил його соратників Василя Стуса, Юрія Литвина і Олекси Тихого.

Нагадаємо, український політичний діяч, письменник та філософ Євген Сверстюк помер 1 грудня в одній із лікарень Голосіївського району Києва.

Стрім-трансляції телеканалу ZIK дивіться тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині однорічна ...
Наступна новина: За жорстоке вбивство ...

КОМЕНТАРІ