Касьянов: Інтелігенція та середній клас вже ніколи не довірятимуть Путіну

Касьянов: Інтелігенція та середній клас вже ніколи не довірятимуть Путіну

05.12.14 10:19 0 626
Путін зрозумів, що після Болотної і Сахарова, вже ніколи не зможе завоювати симпатії середнього класу, інтелігенції та людей, що проживають у великих містах. Антагонізм між однією частиною суспільства та іншою зростатиме. Проте і серед росіян, які підтримують Путіна, теж почнеться розчарування.

Про це сказав в інтерв’ю на радіо «Ехо Москви» екс-голова уряду РФ Михайло Касьянов.

Касьянов вважає, що середній клас та інтелігенція, м’яко кажучи, недолюблюють нинішню владу. «Якщо пам’ятаєте, вперше це (невдоволення політикою Путіна, – ред.) сталося в 2012 році. Коли були квазівибори президента, і тоді Путін зрозумів, що після Болотної і Сахарова, уже не зможе ніколи завоювати симпатії середнього класу, інтелігенції та людей, які проживають у великих містах. І тоді він зібрав мітинг на Поклонній горі, куди приїхали з усієї країни робітники й інженери. Їх привозили літаками, автобусами, поїздами. Зібрали людей, які говорили, що зараз ми лібералів танками закатаємо й наведемо порядок. З того часу Путін опирається тільки на них. Тому він консолідує суспільство головним чином, знайшовши зовнішню загрозу, зовнішнього ворога і намагаючись домогтися легких перемог. Те, що зробив з Грузією. І що зараз відбувається в Україні».

На питання щодо рейтингів Путіна, які коливаються від 50% до 70%, то Касьянов заявив: «Коли говорити про рейтинг 50%, це «приблизно те, що було в 2012 році. І потім, і це спірне питання, залишився. Набрав він 50 відсотків чи ні» не відомо. Хоча згідно опитування, що були на той час вказувалось 46-48%. «І я цим цим цифрам вірю. Зараз приблизно те ж саме. У Путіна завжди такий рейтинг був – 42-48%».

Касьянов вважає, що Путін виграв вибори один раз в 2000 році, а решту часу були маніпуляції. І в 2012 році було те ж саме. Відсоток підтримки у Путіна залишився тим же – він не збільшується. Натомість зростає антагонізм між однією частиною суспільства та іншою. Проте і в тій частині суспільства, яка підтримує Путіна, скоро почнуться певні процеси. «Коли люди почнуть розуміти, що Росія сама розірвала відносини з зовнішнім світом, сама спровокувала це розірвання, і життя їхнє погіршується. Коли не будуть виконуватися обіцянки Путіна щодо підвищення зарплат і пенсій, а в реальному вираженні це буде зменшення».

«Я переходжу до того, що зараз відбувається. Коли говорять, що російськомовне населення в Україні піддається випробуванню, зараз почнуть мало не вбивати і так далі. Це все нісенітниця. Приводи придумані, не витримують жодної критики. Внутрішня мобілізація у РФ важлива для того, щоб ця частина населення продовжувала вірити в Путіна – що він нормальний лідер, і він правильно робить для країни. А от поганий Захід душить її», – пояснює Касьянов.

Але, як вважає російський екс-урядовець, ця проблема не зачепить тих росіян, які живуть у малих містах, і де імпортних товарів практично немає, а також людей нижче середнього класу. «Тому коли говорять про імпортозаміщення, фактично нас закликають одягти валянки і тілогрійки. Тому, фактично. ця проблема буде у середнього класу, у тієї частини населення країни, яка живе у великих містах», – каже Касьянов.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Святослав Боруцький: ...
Наступна новина: В Управлінні Державної ...

КОМЕНТАРІ