Україна перемістилася з групи «вільних» держав за станом свободи в Інтернеті до «частково вільних»

Україна перемістилася з групи «вільних» держав за станом свободи в Інтернеті до «частково вільних»

05.12.14 14:17 0 616
В Україні за рік стався один із найгірших занепадів свободи в Інтернеті. Це спричинено насильством над користувачами соцмереж, журналістами під час Євромайдану, зростанням кібернападів та через стеження режиму Януковича за діяльністю в Інтернеті активістів та опозиціонерів.

Про це заявила правозахисна організація Freedom House із США.

Ще дві з трьох найгірших за цим показником країни – Росія і Туреччина, йдеться у дослідженні «Свобода в Інтернеті». Україна має 33 негативних бали зі ста можливих у найгіршому випадку.

Таким чином, Україна перемістилася з групи «вільних» держав за станом свободи в Інтернеті до «частково вільних».

Як кажуть у Freedom House, рейтинг України впав так різко, в першу чергу, через насильство над користувачами соціальних мереж й інтернет-журналістів під час Євромайдану, зростання числа кібернападів, а також стеження режиму екс-президента Віктора Януковича за діяльністю в Інтернеті активістів, журналістів та опозиційних діячів.

Загалом у дослідження потрапили 65 країн, у 36 з яких погіршення сталося за минулий рік. Найгірше становище зі свободою в Інтернеті в Ірані, Сирії й Китаї (89, 88 і 87 балів). Недалеко від них також Узбекистан (79 балів). Білорусь має 62 негативні бали, Росія 60 – це все група «не вільних» країн. Найкраще становище – в Ісландії й Естонії (6 і 8 балів), пише «Радіо Свобода».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ