У Львові забудовник на вулиці Сулими ігнорує вимоги місцевих мешканців

У Львові забудовник на вулиці Сулими ігнорує вимоги місцевих мешканців

05.12.14 12:05 0 882
3 грудня 2014 року мала відбутися тристороння зустріч мешканців будинку на Кондукторській, 34 із забудовником, що зводить будинок за адресою: вул. Сулими, 19 та Франківською районною адміністрацією. Проте забудовник не з'явився на зустріч, делегувавши на захід представників новоствореного ОСББ та проєктанта будинку.

"Ініціатором зустрічі був забудовник Андрій Дячишин. Тож мешканці сусіднього будинку прийшли висловити йому свою позицію. Проте людина, яка створила конфліктну ситуацію, не прийшла на зустріч, прикрившись власниками квартир у новобудови", – повідомив депутат Львівської міської ради свободівець Святослав Макітра.

За словами депутата, така поведінка забудовника свідчить про те, що аргументів, окрім як зіштовхнути лобами мешканців, вже немає. "Нас намагаються протиставити мешканцям новобудови. Проте ми не маємо до них жодних претензій. Ми апелюємо до забудовника, який, порушивши закон та обманувши людей сусіднього будинку та власників квартир у новому будинку, забирає у мешканців право на спільний дитячий майданчик. Ми хотіли заслухати забудовника, проте він сховався від людей", – повідомив свободівець.

Мешканці будинку на Кондукторській, 34 та новобудови не змогли дійти згоди. Представники забудовника і новоствореного ОСББ пропонують на ділянці, де був дитячий майданчик, зробити заїзд до гаражів, а сам майданчик перенесті впритул до проїжджої частини. Старі мешканці проти такої пропозиції і вимагають, аби дитмайданчик лишився на старому місці, а заїзду до гаражів там не може бути, адже таке планування є поза законом, про що свідчать містобудівні умови та обмеження, на які ні забудовник, ні адміністрація не зважає. Забудовник з цим не погоджується, ставлячи інтереси власників чотирьох гаражів вище інтересів дітей з обох будинків.

Представники районної адміністрації залишились осторонь конфлікту, відмовившись висловити свою позицію. "На запитання одного з мешканців будинку, яку позицію в конфлікті займає Франківська районна адміністрація, виконувач обов'язків голови району відповів, що такі запитання є провокацією, тож він не буде на них відповідати. Прикро, але фактично адміністрація самоусунулась від проблеми, і не відстоює інтереси мешканців", – каже Святослав Макітра.

Під час зборів громада Кондукторської, 34 офіційно висловила свою позицію і донесла її до керівництва районної адміністрації. Мешканці вимагають від міської влади, зокрема міського голови Андрія Садового, звернутись до суду з вимогою усунути порушення закону щодо невиконання ухвали Львівської міської ради, порушень містобудівних умов та обмежень і захистити право громади на дитячий майданчик.

За словами представника новоствореного ОСББ забудовник на Сулими, 19 оскаржив у суді ухвалу про дитячий майданчик, яка була винесена ще у 2005 році. Відповідно, якщо суд стане на сторону забудовника і скасує ухвалу про дитячий майданчик, це буде прецедентом у Львові.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ