У Львівській області - Які б реформи не відбулись у міліції - служба 102 буде неодмінно. - Юрій Гладун

У Львівській області - Які б реформи не відбулись у міліції - служба 102 буде неодмінно. - Юрій Гладун

05.12.14 12:53 0 696
У приміщенні Львівського міського управління міліції, 4 грудня, відбулась робоча зустріч правоохоронців та представників громадськості, під час якої вирішувалось питання підвищення ефективності роботи Львівського оперативного центру миттєвого адміністрування нарядами (ЛОЦМАН).

У зустрічі взяли участь начальник Штабу ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Юрій Гладун, начальник Львівського міського управління міліції підполковник міліції Сергій Зюбаненко, представники влади Львова та керівники ГО «Варта 1», «Варта 700», «Рабів до раю не пускають» та інші представники громадськості Львівщини.

Головне питання зустрічі – нова організація роботи системи ЛОЦМАН, а саме підвищення ефективності цілодобової оперативної лінії 102, куди громадяни звертаються з повідомленнями, а також зменшення часу реагування на ці повідомлення правоохоронцями.

«Це повинна бути єдина структура, куди стікатиметься вся інформація про людські біди. Працівники, котрі безпосередньо спілкуються з мешканцями повинні бути чуйними, ввічливими і, головне, повинні бути психологічно стійкими. А від громадських організацій ми чекаємо конкретних пропозицій по організації роботи і, можливо, навіть практичної допомоги. Наприклад – у якості психологів», - зазначив Юрій Гладун.

Усі присутні погодились з тим, що у call-цетрі 102 повинен бути психолог, адже працівникам, котрі відповідають на дзвінки часто доводиться допомагати громадянам приймати рішення у стресових ситуаціях, радити та заспокоювати їх – тобто, фактично надавати певну психологічну підтримку. Відповідно, участь професійного психолога була б дуже доречною.

«Я взагалі пропоную громадським активістам чергувати на лінії 102 разом з правоохоронцями. Це було б дуже корисно – побачити особисто як відбувається спілкування, які люди інколи телефонують та з якими проблемами», - запропонував Сергій Зюбаненко.

Присутні домовились, що найближчим часом буде оголошено конкурс на заміщення вакантних посад у call-цетрі 102, розпочнеться робота по психологічній підготовці працівників центру із залученням професійних психологів, а також будуть розроблені пропозиції по технічному вдосконаленню роботи лінії.

«Які б реформи не відбулись у міліції – служба 102 буде неодмінно. А от якою вона буде – це питання, яке ми з вами повинні запропонувати разом», - підсумував Юрій Гладун.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ