Тернополяни вчаться казати "ні" шахраям

Тернополяни вчаться казати "ні" шахраям

05.12.14 11:05 0 727
Вода – камінь точить. Так само по краплині наші краяни засвоюють прості правила як не стати жертвою телефонних шахраїв.

Упродовж минулої доби до міліціонерів від тернополян надійшло одразу декілька повідомлень про спробу невідомих виманити у них гроші. Люди, користуючись порадами правоохоронців, розпізнали схему й зуміли зберегти чималі суми.

Так, 39-річній жительці обласного центру шахрай по телефону повідомив, що її чоловіка затримали міліціонери. За непритягнення його до відповідальності у жінки вимагали п'ять тисяч американських доларів. А пенсіонерка з Тернополя завдяки власній пильності не втратила 30 тисяч гривень. В таку суму зловмисник оцінив свободу сина старенької, який, начебто, скоїв ДТП. Чималі кошти за непритягнення сина до кримінальної відповідальності вимагав лиходій у 52-річної тернополянки, але жінка вчасно розпізнала пастку.

Обдзвонивши декілька номерів, шахрай все-таки натрапив на того, хто повірив йому. Жертвою виявилася 76-річна пенсіонерка з Тернополя. Старенька, аби визволити сина з міліції, віддала зловмисникові усі свої заощадження.

Тож міліціонери вкотре рекомендують: розкажіть своїм близьким, особливо людям поважного віку, про подібні шахрайські схеми та про те, як можна розпізнати злочинний намір.

Маєте підозру, що телефонує зловмисник – утримуйте його на зв'язку, а самі з іншого телефону негайно набирайте 102. Така хитрість дасть правоохоронцям технічну можливість встановити місцеперебування шахрая і затримати його.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: в області ...
Наступна новина: Книжковий Львів запрошує на ...

КОМЕНТАРІ