За 10 місяців поточного року Вінниччина займає перше місце в Україні за обсягами виробництва сільськогосподарської продукції,валових зборах цукрових буряків,картоплі,плодово-ягідних культур та виробництву молока

За 10 місяців поточного року Вінниччина займає перше місце в Україні за обсягами виробництва сільськогосподарської продукції,валових зборах цукрових буряків,картоплі,плодово-ягідних культур та виробництву молока

06.12.14 08:03 0 620
За інформацією департаменту агропромислового розвитку ОДА, в поточному 2013 році агропромисловий комплекс області продемонстрував високі результати господарювання.

В сільському господарстві забезпечено позитивну динаміку в сільськогосподарському виробництві. За 10 місяців поточного року приріст обсягів виробництва, в порівнянні з відповідним періодом минулого року, склав 15,3 %.

В регіоні виробляється 7,6 % обсягу валової продукції сільського господарства України.

За 10 місяців поточного року Вінниччина займає перше місце в Україні за обсягами виробництва сільськогосподарської продукції, валових зборах цукрових буряків, картоплі, плодово-ягідних культур, виробництву молока, друге – за обсягами виробництва м'яса.

В області сконцентровано найбільше в Україні поголів'я ВРХ, в тому числі корів.

У рослинництві внаслідок застосування новітніх технологій вирощування та формування науково-обгрунтованої системи сівозмін отримано прирости валових зборів та урожайності майже всіх без винятку сільськогосподарських культур.

Намолочено найвищий за всю історію Вінниччини валовий збір зернових культур в обсязі понад 5 млн. тонн.

У поточному році в області вирощено понад 3 млн. тонн цукросировини. Забезпечено сировиною 9 цукрових заводів. Ними уже вироблено 383 тис. тонн цукру, а по завершенню роботи цукрових заводів обсяги виробництва складуть близько 420 тис. тонн.

Аграріями області закладено основу під урожай наступного року. Озимі зернові посіяно на площі 418,5 тис. га, ріпак - 77,7 тис. га.

Останній моніторинг озимих посівів зернових засвідчив, що понад 91 % знаходиться в доброму і задовільному стані.

У галузі тваринництва за 10 місяців, у порівнянні з попереднім роком, нарощено обсяги виробництва молока – на 8,9 тис. тонн (1,2 %), м'яса (реалізація) - на 87,7 тис. тонн (у 1,6 рази), яєць – на 3,9 млн. штук (0,6 %). Дана динаміка збережеться і до кінця поточного року.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Інтернет-шахрай видурив у ...

КОМЕНТАРІ