Вінничина: в області здійснено низку заходів щодо створення та розвитку кооперації на селі

Вінничина: в області здійснено низку заходів щодо створення та розвитку кооперації на селі

06.12.14 16:09 0 744
На сьогоднішній день в області зареєстровано 124 сільськогосподарських кооперативи, в т.ч. 93 обслуговуючі.

З початку поточного року в області створено 5 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативи.

Одним із пріоритетних напрямків роботи обласної державної адміністрації, її департаментів та управлінь являється робота по залученю грантових коштів міжнародних організацій в розвиток кооперації на селі.

Окрім згаданого Вами проекту в Томашпільському районі, рік назад за участю Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) АгроІнвест, сільськогосподарський обслуговуючий кооператив "Северин" с. Северинівна Жмеринського району отримав грант на закупівлю камери для охолодження і зберігання малини у розмірі 200 тис. грн.

У жовтні 2014 року СОК «Гонтівський» с. Гонтівка Чернівецького району подав проекту АгроІнвест пакет документів для подання заявки на одержання гранту в розмірі 300 тис. грн. на будівництво зернокомплексу для сушки та зберігання зерна.

Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад” наразі впроваджує у Вінницькій області 2 проекти, загальне фінансування яких складає 148,5 тис. доларів (протягом 2010-2014 рр.).

Серед організацій-виконавців: СОК “Северин” США (с. Северинівка Жмеринського району Вінницької області) та СОК “Токарі” (с.Токарівка Жмеринського району Вінницької області).

В межах впровадження проектів селянам було надано саджанці рослин, насіння овочів, саджанці малини та полуниці, молодняк птиці, швейне обладнання, м'ясопереробне обладнання, проведено аналіз води у місцевих криницях.

В листопаді 2014 року проведено робочу зустріч з керівниками фермерських господарств та італійськими фахівцями щодо надання аграріям області експертної допомоги із залучення інвесторів для спільної розробки проектів та отримання коштів міжнародних грантів на розвиток кооперації на селі.

Міжнародні експерти надаватимуть допомогу фермерським господарствам з Жмеринського, Теплицького, Томашпільського та Шаргородського районів по написанню проектів та отриманню коштів міжнародних грантів.

У вищезгаданих районах передбачається створити сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи по переробці сільгосппродукції.

За підтримки проекту Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) Агроінвест в поточному році в області проведено навчання-семінар з розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації, аналогічний семінар за підтримки МБФ “Добробут громад” буде проведені в грудні 2014 року.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі рятувальники ...

КОМЕНТАРІ