Вінничина: підприємствами харчової та переробної промисловості області в поточному році забезпечено позитивну динаміку розвитку

Вінничина: підприємствами харчової та переробної промисловості області в поточному році забезпечено позитивну динаміку розвитку

06.12.14 14:10 0 704
За інформацією департаменту агропромислового розвитку ОДА, за 10 місяців 2014 року, прирости обсягів виробництва, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, склали 19,3 %.

Підприємствами галузі з початку року. до відповідного періоду 2013 року. збільшено обсяги виробництва: м'яса свійської птиці свіжого чи охолодженого – на 45,1%, м'яса свиней замороженого – в 3,5 р., продуктів готових та консервованих з м'яса чи субпродуктів – на 0,1 %, олії соняшникової нерафінованої – на 75,9 %, маргарину і жирів харчових - на 23,5 %; молока рідкого обробленого – на 29,2 %, молока і вершків, жирністю більше 6 % - на 65,4 %, молока і вершків сухих – на 24,7 %, продуктів молоковмісних - на 21,3 %, сирів жирних - на 11 %, молока і вершків згущених – на 6,3 %, масла вершкового - на 73,3 %, борошна – на 4,1 %, соків фруктових та овочевих – на 11,9 %, цукру білого кристалічного – на 80 %.

В галузі реалізується ряд інвестиційних проектів. Зокрема, на території нової кондитерської фабрики №2 ПАТ „Вінницька кондитерська фабрика” м. Вінниця завершено будівництво нового молочноконсервного комбінату потужністю переробки 600 тонн молока за добу, який введено в дію у квітні 2014 року.

Комплекс інженерно-технічних робіт по встановленню нових автоматичних виробничих ліній проведено на ПрАТ „Вінницький завод фруктових концентратів і вин” та ПрАТ „Вінницька харчосмакова фабрика” у м. Вінниця.

На ТОВ „Люстдорф” м. Іллінці в листопаді 2014 року введено в дію цех кисломолочної продукції потужністю виробництва 30 тонн кисломолочної продукції за добу.

На Ладижинському олієпресовому заводі ТОВ „Вінницька птахофабрика” ПрАТ „Зернопродукт МХП” нарощено потужності по виробництву олії соняшникової до 165 тис. тонн за рік.

На ПАТ „Вінницький олійножировий комбінат” м. Вінниця реалізується проект по реконструкції і прибудові котельні з утилізацією відходів від переробки олійних культур проектною потужністю 50 тонн пари за годину.

Крижопільська філія ТОВ „Інтерфуд” (сирзавод) в поточному році планує ввести в дію цех по нанофільтрації сироватки, потужністю виробництва 21 тис. тонн концентрованої сироватки в рік.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині стартував ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ