На Вінниччині відбулись урочистості з нагоди Дня Збройних Сил України (+фото)

На Вінниччині відбулись урочистості з нагоди Дня Збройних Сил України (+фото)

06.12.14 10:28 0 805
Голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник взяв участь в урочистих заходах, що відбулись в Будинку офіцерів напередодні Дня Збройних Сил України. Військових Привітали військових, вручили їм грамоти та премії також і перший заступник голови обласної Ради Ігор Кревський та в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов.

«У ці важкі для нашої держави часи, по іншому сприймаються такі слова як воля, свобода, мир, радість і все те, що пов'язано з комфортним життям, до якого ми звикли протягом останніх десятиліть. в переддень вашого професійного свята, як ніколи переосмислюєш – наскільки наша армія єдина з народом. Дуже б хотілося, щоб кожен зробив все від нього залежне, щоб зміцнити армію, адже той, хто готується до війни – той забезпечує мир. Хочу запевнити, що Вінницька обласна державна адміністрація вживає всіх необхідних заходів для територіальної оборони. Тож бажаю всім миру, злагоди, благополуччя і оптимізму», – зазначив голова Вінницької ОДА Анатолій Олійник.

У свою чергу Cергій Моргунов зауважив, що нині День Збройних Сил України сприймається в суспільстві зовсім по-іншому, ніж це було рік тому. поняття «захисник Вітчизни» для всієї України звучить також по-іншому. Адже ви перші на передовій бороните незалежність та соборність України. Я впевнений, що ми здолаємо всі ті виклики і всю ту біду, яка нависла над Україною, ми вийдемо переможцями і будемо будувати ту державу і те суспільство, які ми хочемо», – зазначив в.о. міського голови Сергій Моргунов.

Тимчасовий виконуючий обов'язки командувача Повітряних Сил України Збройних Сил України генерал-лейтенант Віктор Сідаш зауважив, що за мужність, героїзм та самопожертву у захисті державної територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу більше ніж 6 тисяч військовослужбовців Збройних Сил України нагороджені державними та відомчими нагородами. П'ятеро з них удостоєні найвищого звання – героїв України.

«Високе звання героя України удостоєний командир авіаційної ескадрильї «Блакитна стежа» 15-ї бригади транспортної авіації Повітряних Сил підполковник Костянтин Могилко. Він загинув, будучи командиром екіпажу літака, збитого сепаратистами в районі міста Славянськ та рятуючи життя членів екіпажу та мешканців населену пункту. За проявлену мужність та героїзм під час виконання військового обов'язку начальника служби безпеки польотів 456-ї бригади транспортної авіації майору Дмитру Майбороді присвоєно звання Героя України посмертно. Він, будучи командиром екіпажу літака, збитого сепаратистами в Луганській області, ціною власного життя врятував п'ятьох військовослужбовців, які перебували на борту повітряного судна. В цьому літаку був ще один льотчик – майор Дмитро Шкарбун, який разом з командиром екіпажу намагалися приземлити підбитий літак та до останньої миті свого життя надавав допомогу командиру. Він, указом Президента, нагороджений орденом Богдана Хмельницького третього ступеня посмертно», – повідомив Віктор Сідаш.

На вечорі лунали військові пісні, для бійців влаштували святковий концерт. Світлу пам'ять героїв вшанували хвилиною мовчання.

?











































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ