Волинь: на промислових підприємствах області перевищили встановлений ліміт споживання природного газу

Волинь: на промислових підприємствах області перевищили встановлений ліміт споживання природного газу

06.12.14 13:48 0 778
На цьому наголосив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик під час засідання антикризового енергетичного штабу…

Промислові підприємства області на 11 млн. м куб. перевищили встановлений ліміт споживання природного газу. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик під час засідання антикризового енергетичного штабу.

За його словами, в більшості випадків – це приватні акціонерні товариства, які досі не уклали відповідні договори з теплопостачальними структурами, де чітко було би прописано механізм обмеження лімітів споживання природного газу.

- Необхідно зберегти юридичну складову у цьому питанні. А газопостачальні структури цього не роблять, бо мають із того зиск. Надалі подібного не можна допускати. Коли б промислові підприємства дотримувалися встановлених лімітів споживання газу, ми б мали зовсім інші показники із забезпечення газом населення та житлово-комунальної сфери. Відтак і отримали б запас газу на грудень-січень, - зазначив Володимир Гунчик.

У зв'язку з цим, Володимир Петрович звернувся до керівництва ПАТ «Волиньгаз» та ДП «Львівтрансгаз» з проханням ще раз довести до відома промислових підприємств області постанову Уряду №296 від 09.07.2014 року, згідно з якою для них діє обмежений ліміт споживання природного газу на 30% порівняно з минулим роком. Крім того, голлова облдержадміністрації нагадав, що Президент України Петро Порошенко підписав Указ, яким ввів у дію рішення РНБО України від 4 листопада «Про стан забезпечення енергетичної безпеки держави та невідкладні заходи щодо сталого проведення опалювального сезону 2014/15 року».

Відтак, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик доручив першому заступникові Сергію Кудрявцеву підготувати лист для міністерства енергетики та вугільної промисловості України, аби врегулювати ситуацію, що склалася на промислових підприємствах Волині. Водночас рекомендував місцевій владі проаналізувати, оптимізувати і зменшити використання природного газу на промислових підприємствах. А також там, де можливо, в найкоротші терміни переходити на твердопаливні котли.

Прес-служба облдержадміністрації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині стартував ...

КОМЕНТАРІ