На Волині землевпорядники проводять роботи зі встановлення меж прибережних захисних смуг навколо водних об’єктів

На Волині землевпорядники проводять роботи зі встановлення меж прибережних захисних смуг навколо водних об’єктів

06.12.14 18:35 0 779
На Волині протягом 2014 року виконано роботи зі встановлення меж прибережних захисних смуг навколо водних об'єктів на площі 1,6 гектара. Про це повідомляє Головне управління Держземагентства у Волинській області.

За даними землевпорядників області, повністю встановлені прибережні захисні смуги навколо водних об'єктів у Луцьку, Ковелі, Володимирі-Волинському. Окрім того, на 77,4 відсотка виконано роботи у Маневицькому районі та на 58 відсотків – у Луцькому.

Розрахункова площа водоохоронних зон в області сягає близько 87 тис. га, з них встановлено межі на площі 5,39 тис. гектарів. Площа прибережних захисних смуг уздовж річок та навколо водойм становить 29,6 тис. га, з яких встановлено межі на площі 10,5 тис. гектарів.

Як відомо, відповідно до статті 60 Земельного кодексу України прибережні захисні смуги встановлюються уздовж річок, морів, навколо озер, водосховищ та інших водойм задля охорони поверхневих водних об'єктів від забруднення, засмічення та збереження їх водності.

Прибережні захисні смуги встановлюються за окремими проектами землеустрою. Межі встановлених прибережних захисних смуг зазначаються в документації із землеустрою, кадастрових планах земельних ділянок. Прибережні захисні смуги встановлюються на земельних ділянках усіх категорій земель, крім земель морського транспорту.

Законодавство покладає на Держземагентство України функції із забезпечення раціонального використання та охорони земель, створення сприятливого екологічного середовища та поліпшення природних ландшафтів. Основними завданнями щодо охорони земель, які покладені на територіальні органи земельних ресурсів, є забезпечення збереження та відтворення земельних ресурсів, екологічної цінності природних і набутих якостей земель.

Про це повідомили в Державному агентстві земельних ресурсів України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сокальські свободівці ...
Наступна новина: Волонтерів вітали ...

КОМЕНТАРІ