Микола Романюк: «Наступний рік будемо розпочинати з фінансовим запасом та хорошими планами»

Микола Романюк: «Наступний рік будемо розпочинати з фінансовим запасом та хорошими планами»

06.12.14 12:04 0 774
У Палаці культури м. Луцька відбулися урочистості, присвячені Дню місцевого самоврядування. Участь у них взяли Луцький міський голова Микола Романюк, його перший заступник, заступники, Почесні громадяни міста Луцька, керівники та працівники виконавчих органів, депутати Луцької міської ради, члени виконавчого комітету.

Микола Романюк привітав усіх зі святом та у своєму виступі зазначив: «Ми, йдучи вулицею, можемо сміливо дивитися людям в очі, адже доклали багато зусиль до усіх справ у місті. Багато за цей рік було зроблено. Цей рік ми вперше завершуємо без будь-яких боргів. У нас немає заборгованості ні по заробітній платі у бюджетній сфері, ні по енергоносіях. Повністю розрахуємося по дорожньому будівництву, по житлово-комунальному господарству, по усіх інших програмах. Тож я від душі за це усім дякую.

Наступний рік будемо розпочинати з чистого листка, але з певним фінансовим запасом, з хорошими планами. Також будемо продовжувати справи, які не вдалося завершити цього року. Це - завершення побудови об'єктів, які потребують суттєвого фінансування з місцевого бюджету. У нас в роботі частина дитячого садка на 100 місць, будівництво якого завершимо наступного року. Відновимо ремонтні роботи ще одного садочка на вулиці Декабристів. Розпочнемо роботи з побудови каналізації на Вересневому і Малоомелянівському масивах. Завершимо першу чергу робіт з реконструкції зоопарку, продовжимо роботи з поглиблення та благоустрою прибережної зони річки Сапалаївки. Будемо розпочинати масштабні роботи з реконструкції системи теплопостачання міста Луцька. Будемо продовжувати співпрацю з міжнародними інституціями із залучення додаткових коштів до місцевого бюджету. Вже є напрацювання щодо залучення 22-х мільйонів гривень на благо нашої громади.

Будемо продовжувати співпрацювати з Європейським Банком Реконструкції і Розвитку, Світовим банком, НЕФКО. Плануємо наступного року залучити кошти для ремонту й обладнання амбулаторій сімейного типу. Постараємося покращувати транспортне забезпечення міста. Візьмемо у Польщі ще три тролейбуси, які навіть у кращому стані за попередньо куплені. Ми також працюємо зі Світовим банком, щоб придбати 30 нових тролейбусів для Луцька. Будемо надалі розвивати електротранспорт, щоб не забруднювати повітря. Максимально сприятимемо розвитку культури, спорту, втіленню усіх планів, які має медицина.

Хотілося зробити більше, проте війна внесла корективи. Дякую усім вам, усім лучанам, за вашу патріотичну позицію, за небайдужість, за підтримку армії, яка бореться з ворогом на Сході України. Хочу побажати, щоб скоріше прийшов мир на нашу землю, нам більше не доводилося проводити громадянські панахиди, а щоб в місті відбувалися фестивалі, конкурси, наші люди спокійно могли працювати і відпочивати. Сподіваюся, що наступний рік 930-річчя нашого міста ми зможемо відзначити під мирним небом”.

Міський голова подякував усім присутнім у залі за високий професіоналізм відповідальність, порядність, виваженість. “Усі разом ми - єдина команда. Думаю, з такою командою можна впевнено йти на другий термін на міського голову”, ­ - сказав Микола Романюк.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, значний особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування, надання якісних муніципальних послуг мешканцям міста, а також з нагоди Дня місцевого самоврядування міський голова нагородив Почесною грамотою: Барську Олену Володимирівну, начальника організаційного відділу Луцької міської ради; Бенесько Ніну Георгіївну, начальника відділу оборонно-мобілізаційної і режимно-секретної роботи Луцької міської ради; Гальченко Наталію Василівну, начальника відділу ведення Державного реєстру виборців Луцької міської ради; Гончаревич Марію Миколаївну, начальника облікового відділу управління капітального будівництва Луцької міської ради; Патракеєва Костянтина Миколайовича, начальника відділу з енергозбереження управління економіки Луцької міської ради; Чижевич Ірину Ярославівну, головного спеціаліста відділу прийому громадян департаменту соціальної політики Луцької міської ради.

Також вручив Почесну грамоту депутату Луцької міської ради Семенюку Олександру Леонтійовичу за сумлінну працю, високий професіоналізм, активну життєву та громадянську позицію, значний особистий внесок у вирішення питань життєдіяльності громади міста, плідну депутатську діяльність, а також з нагоди Дня місцевого самоврядування.

Подяку міського голови отримав депутат Луцької міської ради Яручик Микола Олександрович.

Волинський народний хор подарував учасникам зібрання патріотичну музично-хореографічну композицію.

Під час заходу були зібрані кошти для військовослужбовців, що воюють на Сході.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ