Школярі із Волині,котрі перебувають на міліцейському обліку,писали листи захисникам Батьківщини

Школярі із Волині,котрі перебувають на міліцейському обліку,писали листи захисникам Батьківщини

06.12.14 15:29 0 682
Любомльські міліціонери шукають нові форми роботи із підлітками, котрі переступили межу закону.

Із метою здійснення індивідуально-профілактичної роботи з неповнолітніми, які перебувають на обліку кримінальної міліції у справах дітей, працівники Любомльського РВ УМВС України у Волинській області разом із представниками служби у справах дітей та кримінально-виконавчої інспекції зустрілися із дітьми-обліковцями.

Співробітники міліції нагадали неповнолітнім, які схильні до скоєння правопорушень або вже стали на злочинну стежку, про адміністративну та кримінальну відповідальність.

Крім того, підліткам продемонстрували відеофільм та роздали пам'ятки, аби не допустити повторного вчинення ними протиправних діянь та уберегти їх від основних небезпек, що підстерігають у повсякденному житті – СНІДу, алкоголізму та наркоманії.

Разом із тим, правоохоронці запропонували дітям написати листи захисникам Батьківщини, які несуть службу у зоні проведення антитерористичної операції.

У результаті найбільше вразив лист 16-річного Едуарда. Хоча дитина і зростала у неповній сім'ї та перебуває у групі ризику, у посланні хлопчини – душевні слова та глибокі міркування. Едуард розповів, що перебуває на обліку кримінальної міліції у справах дітей після того, як, будучи в компанії хлопців, побилися між собою. Проти нього було відкрите кримінальне провадження за ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

– Майже рік спостерігаємо за ним. Едуард – позитивний хлопець, добре навчається та дуже відповідальний. Нині йому важливо, щоб у нього повірили та дали можливість виправити життєву помилку, – розповіла співробітник кримінальної міліції у справах дітей любомльського райвідділу міліції капітан міліції Оксана Богдан. – Профілактичні бесіди та корекційні програми дали свої результати - вже у січні він буде знятий із обліку.

Розповідаючи, наскільки важливою та результативною є профілактична робота з дітьми, які з тих чи інших обставин опинилися у конфлікті із Законом, Оксана Миколаївна підсумувала:

- На фоні складної політичної ситуації, яка склалася в Україні, переоцінка цінностей торкнулася і тих, хто свого часу переступив межу закону. Воїни-герої АТО стають для молоді життєвим прикладом мужності й відваги. Ми помітили, що наші діти-обліковці теж змінюються, стають свідомими та відповідальними. Саме зараз важливо підтримати цих дітей, допомогти їм визначитися у житті, звернути їх увагу на те, що злочинна стежка не веде до кращого життя. До того ж – не зайве ще раз нагадати, що алкоголь та наркотики – це чинники, які спонукають до скоєння правопорушень.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Біля Львова відбулась ...
Наступна новина: На Житомирщині вже ...

КОМЕНТАРІ